MMS

Kaj Aniki Horvat in Tinkari Kovač pomeni zmaga na MMS 2022?

Zmagovalki 41. Melodij morja in sonca

S prepričljivim vodstvom sta veliki zmagovalki 41. festivala Melodije morja in sonca postali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli največ točk s strani občinstva v Avditoriju Portorož kot tudi s strani žirij radijskih postaj (Radio Slovenija – 1. program, Radio Koper, Radio Maribor in Radio Ognjišče) in tričlanske strokovne žirije (Patrik Greblo, Zdenko Cotić in Štefica Grasselli).

Skupni seštevek vseh točk na MMS 2022.
Skupni seštevek vseh točk na MMS 2022. Foto: Alesh Maatko

Srečna kot otrok

Po 41. festivalu Melodije morja in sonca sta svoje misli strnili tudi aktualni zmagovalki, ki nista mogli skrivati veselja. »Presrečna sem, da smo ustvarili to prelepo skladbo s čudovito ekipo in v njo tudi močno verjeli. S Tinkaro veliko sodelujeva, vendar je bilo to sodelovanje popolnoma drugačno, saj sva ustvarjali nekaj skupnega in čeprav sva zelo različni, sva ugotovili, da sva si pa v nekaterih pogledih popolnoma enaki in da se razumeva tudi brez besed. Hvala Tinkari za čudovit spomin ki sva ga ustvarili. Srečna sem kot otrok in ta zmaga mi pomeni veliko, je kot češnja na torti. Da veš, da delaš v pravo smer. Da verjameš vase in greš vedno do roba in še čez,« je vesela Anika Horvat.

Anika Horvat in Tinkara Kovač
Trenutek veselja za Aniko in Tinkaro. Foto: Aleš Rosa

Glasbo za zmagovalno skladbo Do roba in še čez je napisal Aleš Klinar, besedilo pa Leon Oblak.

Anika Horvat in Tinkara Kovač
Anika Horvat in Tinkara Kovač sta prepričali v duetu. Foto: Aleš Rosa

Že četrta zmaga

Tinkara Kovač je minulo soboto domov odnesla že četrto zmago: »Zelo sem vesela, da sva z Aniko združili moči, potem ko mi je Aleš Klinar ponudil svojo novo pesem. Tudi Alešu je bila takoj všeč ideja. Poklicali smo Anikinega dolgoletnega tekstopisca Leona Oblaka, ki je takorekoč v parih urah poslal besedilo, ki se mi je takoj uleglo v srce. In tako sem v soboto odšla iz Avditorija že četrtič z zmagovalnimi kipci domov. Sedaj jih imam na polici že osem! Za nagrado smo prejeli bon za izdelavo videospota, v katerem pričakujejo pol minute kadrov Piranske občine. To seveda ne bo težko izpolnit, saj so tile naši kraji čudoviti!« Kaj vse sta še povedali Anika in Tinkara pa v spodnjem video, ki je nastal takoj po zaključku MMS 2022.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button