ZANIMIVOSTI & ZGODOVINA

ABBA predstavlja Just A Notion iz leta 1978

Legendarna švedska skupina ne počiva

Švedska skupina ABBA, ki je na evrovizijskem parketu leta 1974 slavila z legendarno skladbo Waterloo, po nedavnem velikem povratku predstavlja že tretjo skladbo z naslovom Just A Notion. Značilnost te pesmi je, da je v bistvu nastala že daljnega leta 1978, vendar so jo takrat člani (Agnetha, Bjorn, Benny in Anni-Frid) zavrgli.

Sicer je to že tretja pesem v nizu, odkar se je ABBA v začetku septembra 2021 po dolgih štiridesetih letih spektakularno vrnila na glasbene odre. Najprej so izdali pesem I Still Have Faith in You ter Don’t Shut Me Down. Sedaj pa je napočil čas še za tretjo, ki je bolj kot ne ležala v predalu več kot štirideset let …

ABBA je leta 1974 s pesmijo Waterlo slavila na Evroviziji.

Kot je v posebnem sporočilu zapisala ekipa legendarne zasedbe, bo ABBA v začetku novembra izdala težko pričakovani novi album ABBA Voyage, na katerem bo deset pesmi, ki se bodo tako pridružile legendarnim zgodbam, kot so Waterloo, Mamma Mia, Dancing Queen, Gimme! Gimme! Gimme!, Fernando, Money, Money, Money, Take A Chance On Me, I have A Dream ter mnogim drugim.

ABBA Voyage
Foto: Industrial Light & Magic

Spomnimo. Legendarna skupina je v začetku septembra 2021 po štiridesetih letih od prenehanja delovanja napovedala veličastno vrnitev tako z novim albumom kot tudi s koncertom v Londonu, kjer pa bodo – da ne bo pomote – na odru nastoili njihovi avatarji. Kako bo vse skupaj videti bomo videli previdoma maja prihodnje leto.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X