ZANIMIVOSTI

ABBA po 35 letih znova ustvarja; oboževalci so več kot navdušeni

Kot strela z jasnega je udarila novica, da se ABBA – ena izmed najbolj priljubljenih švedskih skupin in zmagovalci Pesmi Evrovizije 1974, po 35 letih (odkar so se Agnetha, Benny, Björn in Anni-Frid razšli) znova vrača na glasbene odre. Poznavalci so še sicer v dvomih, a dejstvo ostaja, člani te zasedbe so se zaprli v studio in posneli dve skladbi.

ABBA je na ESC slavila leta 1974.Foto: Alesh Maatko

Člani legendarne skupine ABBA so se nazadnje srečali 5.
junija, in sicer v stockholmskem hotelu Berns. Björn Ulvaeus in Benny Andersson sta se prvič srečala 5. junija 1966 in v
počastitev 50-letnice tega usodnega srečanja, ki je povzročilo enega
največjih fenomenov v švedski in svetovni zabavni glasbi, so priredili
veliko zasebno zabavo, na kateri so se zbrali vsi, ki na Švedskem kaj
pomenijo na področju popa in muzikala. Kot kaže je spet dozorel čas, da se znova srečajo. Tokrat kar v studiu! Vsi štirje nekdanji člani Agnetha, Benny, Björn in Anni-Frid so namreč v srcu začutili, da bi bilo po 35 letih zabavno iti spet v studio. In so šli. Vsaj tako so zapisali na svoji uradni spletni strani in na instagram profilu.

Agnetha, Benny, Björn in Anni-Frid bodo v studio posneli dve skladbi, ena izmed njih se imenuje I Still Have Faith In You. Pesmi naj bi predstavili v posebni televizijski oddaji za televizijo NBC ter BBC, kaj več pa niso razkrili. Razen to, da so na koncu sporočila hudomušno zapisali, da so bili v tem času na kratkih počlitnicah in da so se morda malce postarali, ampak pesmi pa so nove. In to je neverjeten občutek.

Njihove evrovizijske obleke hranijo v Abbinem muzeju v Stockholmu.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button