SLOVENSKA NOTA

Želite barvito živeti sanje s Slovensko noto 2019?

O Slovenski noti, novem pevskem tekmovanju, ki nastaja izpod Odbora Nota, ki se je združil pod pokroviteljem prireditve Mladinskega centra Hrastnik, smo že poročali. Tekmovanje, kjer sodelujejo neuveljavljeni pevci. Tekmovanje, ki promovira slovensko glasbo. Kjer zmagovalec dobi za nagrado prvo pesem in jo izda na glasbeni trg.

In vročica tega tekmovanja se letošnje leto se čedalje bolj stopnjuje. Kdaj se obeta avdicija tekmovanja, kdo sestavlja strokovno komisijo na avdiciji, kaj se dogaja z lansko zmagovalko in kaj obljubljajo organizatorji? Gremo lepo po vrsti …

Maruša ZmrzlakFoto: M. Ribič

Slovenska nota 2018 se je uradno končala lansko leto septembra, ko je na finalnem večeru slavila Trboveljčanka Maruša Zmrzlak. Slednja je posledično od pokrovitelja prireditve, Mladinskega centra Hrastnik (MCH) za nagrado dobila prvo pesem z naslovom ‘Skušnjava’, ki govori o prepovedani ljubezni. Maruša je pesem izdala pod okriljem večjih glasbenih založb v Sloveniji – Menart Records Slovenija, za pesem pa je izdala tudi prvi videospot, ki je navihan, razgiban in v stilu pesmi. Spot si je ogledalo že skoraj 5.000 ljudi, Maruša pa s pesmijo pridno osvaja radijske postaje po Sloveniji. V Zasavju, od koder prihaja in kjer se rojeva to novo pevsko tekmovanje, je pesem prava senzacija, saj so na to novo in svežo pop pesem zelo ponosni, da je »njihova«

»V pesem sem se zaljubila še v manj kot desetih sekundah – ko sem stisnila ‘play’ na demu posnetku pesmi, sem vedela, da je to pesem zame,« razkrije Maruša, ki je od organizatorjev Slovenske note 2018 dobila več demo posnetkov več avtorjev pesmi, na koncu pa si je izbrala zase najbolj primernega – Darkota Barbiča, ki je avtor melodije in besedila njene prve pesmi. Z njim sta se ujela in pesmi dodala svoj pečat, pridružil pa se jima je prekaljeni Alex Volasko in pesmi dodal svoj aranžma. Maruša je konec februarja v MCH priredila tudi promocijski koncert pesmi in praznovala skupaj z ekipo rojstvo svoje nove pesmi.

Maruša skupaj z avtorjema njene prve pesmi Skušnjava.Foto: MCH

Zagnana in mlada ekipa

Želimo združiti še več ustvarjalcev in začeti novi val slovenskega razvedrila v slovenskem medijskem prostoru.

Nejc Ašič

Z izdajo prve pesmi lanske zmagovalke se zabava letošnje Slovenske note 2019 šele dodobra začenja. Odbor Nota je v začetku leta razkril pomembna datuma letošnjega tekmovanja, o čemer smo pisali tukaj. Zelo kmalu za tem pa je sledila objava pravil letošnjega tekmovanja in razpisa za avdicijo Slovenske note 2019, vse to pa je objavljeno na spletni strani pokrovitelja MCH.

Avdicija Slovenske note 2019 se obeta 23. marca 2019 ob 10.00 v Hrastniku.Foto: Slovenska nota

Avdicija za vse neuveljavljene pevke in pevce se obeta 23. marca 2019 ob 10.00 v Mladinskem centru Hrastnik, kjer se bodo vsi prijavljeni predstavili s priredbo ene slovenske pesmi. Vsi pevci in pevke, ki se želijo predstaviti na avdiciji, se lahko na avdicijo prijavijo do 20. marca 2019 do 23.59 tukaj. Dogodek avdicije bo za javnost zaprt. Vse prijavljene pa bo v svežem osrčju slovenske pop glasbe – Hrastniku – ocenjevala zelo atraktivna strokovna komisija, ki jo sestavlja pet članic in članov, in sicer: znana pevka Alya, pevka in ta hip najbolj vroča Instagram influencerka Gaja Prestor, pevec in priljubljeni Nino Ošlak, zmagovalec več tekmovanj na nacionalni televiziji, pevec in producent Alex Volasko in zmagovalka lanske Slovenske note 2018 Maruša Zmrzlak. Oni so tisti, ki bodo izmed vseh prijavljenih na avdicijo na finalni večer Slovenske note 2019, ki bo potekal 7. septembra 2019 v Delavskem domu Hrastnik, sprejeli le 10 finalistk in finalistov. Slednji se bodo na finalnem večeru predstavili s priredbo ene slovenske pesmi, na koncu pa bo spletno glasovanje, publika v dvorani in nova strokovna žirija izbrala zmagovalca. Slednji pa bo, tako kot Maruša in njena predhodnica Samantha Maya, za nagrado prejel prvo pesem in jo lansiral na slovenski glasbeni trg.

Strokovna komisija, ki bo vse prijavljene, ocenjevala na avdiciji.Foto: Slovenska nota / osebni albumi izvajalcev

Želite barvito živeti sanje s Slovensko noto 2019? Slogan letošnje Note je namenjen vsem, ki želijo, pa čeprav le za en večer, barvito in brez ovir postati to, kar si od nekdaj želijo in o čemer sanjarijo. Tekmovanje obljublja veliko spoznavanja slovenskih pevskih talentov, ogromno razvedrila in zabave ter slovenske glasbe.

Moto Slovenske note je Barvito živimo sanje.Foto: Slovenska nota

»To tekmovanje predstavlja vrvišče novega vala slovenske pop glasbe – je ‘trendy’, v toku s časom in združuje mlade, nadobudne kreativce iz praktično celotne Slovenije. Neverjetno je to, kako je tekmovanje v treh letih zrastlo do te točke, najlepše pa je videti, kako še vedno vztrajno raste. Z organizacijsko ekipo obljubljamo ogromno razvedrila za celotno leto, katerega že skrbno načrtujemo več mesecev – kmalu se obeta nova himna festivala, nova grafična podoba festivala, novi pevci in pevke, nove preobleke slovenskih pesmi, veliko razvedrila, glasbe, intervjujev, fotografij in video vsebin, smeha ter predvsem zabave,« dodaja Nejc Ašič, idejni vodja Slovenske note in odgovorni pri Odboru Nota.

Le kdo se bo letošnje leto potegoval za svojo pesem na Slovenski noti 2019?Foto: S. Tanšek

Slovenska nota 2019 vas tako vabi – upate barvito živeti sanje? Kot nastopajoči ali kot le spremljevalec tega tekmovanja? Vsekakor se nam obeta do finalnega večera še ogromno zanimivih vsebin, katerih ne gre zamuditi …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X