ZABAVNO & DRUŽABNO

Tanja Žagar ob 10. obletnici kariere presenetila z originalnimi Foxy Teens

Tanja Žagar je okroglo obletnico samostojne kariere obeležila s spektakularnim koncertom v Ljubljani, na katerem je poslušalce popeljala skozi leta svojega glasbenega ustvarjanja. Z energično pevko smo se pogovarjali o njenem ustvarjanju, oboževalcih in tudi Evroviziji.

Deseta obletnice samostojne kariere Tanje Žagar združila Foxy Teens.Foto: Alesh Maatko

Med vsemi priznanji in komplimenti, ki jih dobiva, ji največ, priznava,
pomenijo nagrade občinstva: “Ni večje nagrade, kot je ta, ki to jo
podari publika. In ni večje nagrade od tega, da ljudje pridejo na moj
koncert.” Verjame, da morajo oboževalci izvajalce podpirati, kupovati
zgoščenke in obiskovati koncerte. Prav slednjim Tanja v svoji karieri
posveča pomembno pozornost: “Odločila sem se za koncertno pot, veliko
nastopam, kar me izpopolnjuje.”

Koncert, s katero je počastila desetletnico samostojnega glasbenega ustvarjanja, je pevka pripravila v petek, 13. novembra. Zatrdila je, da ni preveč vraževerna. “Glede na to da mi gre skoraj vsak dan zelo počasi čez cesto črna mačka in je z mano za enkrat še vse v redu, sem si s trinajstko v kar dobrih odnosih,” je odvrnila Tanja, ki je znana po tudi svojem pristnem odnosu z oboževalci. Ta je, kot je povedala, za zdaj ni pretirano oviral. “Rada se po koncertih z ljudmi pogovorim, se slikam ali podpisujem avtograme. Tega mi ni težko narediti in nisem imela strašno slabih izkušenj. Včasih kdo kako stvar razume po svoje, narobe, ampak potem z lepo besedo vse zgladimo in ni nesporazumov,” je razložila simpatična glasbenica.

Žagarjeva pravi, da bi se do oboževalcev težko vedno drugače. “Ekipa mi včasih reče, da bi morala do občinstva imeti večjo ”distanco”, a se mi zdi to težko,” je razložila, “tega bi se morala naučiti. Če tega manj osebnega odnosa nisi vajen, ga ne čutiš, in tega se še nisem naučila.

Na koncertu v ljubljanski Hali Tivoli je Tanja Žagar presenetila z lisičkami.Foto: Alesh Maatko
Zasedba Foxy Teens danes.Foto: Alesh Maatko

Tanja je poudarila, da se je poleg skrbi za zvesto občinstvo v srca oboževalcev zapisala tudi zaradi dolge kariere in številnih spominov. “Ljudje me poznajo že 14 let, še iz časov skupine Foxy Teens. To počnem že 19 let, delam kontinuirano. Z oboževalci smo vzpostavili drugačen, tesen stik in poseben odnos. Veliko ljudi mi reče, da so me spremljali, ko sem bila še deklica. In pripomnijo, da so mi oči že takrat žarele in da sem bila srečna, ko sem pela,” se je nasmehnila pevka in poudarila, da tudi za to, da si pridobi zaupanje, človek potrebuje določen čas. Ko je začela s samostojno kariero, pravi, je niso takoj z navdušenjem sprejeli. “Zavedala sem se, da moram delati dobro, moram se dokazati. Imam pa voljo, da mi ničesar, kar se tiče glasbe, ni težko narediti,” je razložila.

Pa nastopi na festivalih? Od slednjih se je Tanja, kot je razložila, oddaljila. Namesto tega več časa raje namenja daljšim nastopom netekmovalnega značaja. Pa Evrovizija? “Na Emo sem se enkrat že prijavila. Bilo je na začetku moje samostojne kariere, a me niso sprejeli,” je razkrila. Kdo ve, morda pa nekoč poskusi znova …

Tanja Žagar: Ljudje me poznajo že 14 let, še iz časov skupine Foxy Teens.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button