ZABAVNO & DRUŽABNO

Nina Pušlar: Prste stran, ker mi jasno je, da bom s tabo opekla se

Po poletni uspešnici ‘Nina Nina Nina’ je najbolj predvajana slovenska izvajalka v eter in splet spustila novo pesem ‘Prste stran’, video zanjo pa podpisuje Anže Škrube. Nina Pušlar s tem projektom napoveduje izid sedmega studijskega albuma in svoj največji koncert doslej – 17. decembra bo z gosti nastopila v legendarni hali Tivoli, kjer bo prvič na voljo tudi njen novi album.

Nina Pušlar
Nina Pušlar se že pripravlja na prav poseben koncert. Foto: Matic Kremžar

O skladbi Prste stran

“Prste stran, ker mi jasno je, da bom s tabo opekla se, saj sladko je, ko v naju vre …,” poje Nina Pušlar v svoji novi, s karibskim soncem obsijani pesmi ‘Prste stran’. Karibe, natančneje Kubo, je obiskala tik preden se je predlani spomladi ustavil svet. Vodja njenega benda in član avtorske ekipe Miha Gorše se je takrat pošalil, da bo po vrnitvi zagotovo želele posneti kakšno latinsko pesem … in potem je drugi soavtor in producent Jernej Kržič prišel v studio s kitarsko idejo, ki je dišala po Kubi in je bila Nini takoj všeč. Pesem so najprej posneli v španščini, ko so se lotili snemanja videa, je bila špansko-slovenska, na koncu pa je Urša Vlašič napisala povsem slovensko besedilo. Zvočno je zagotovo pesem nekoliko drugačna, kot vse, kar je Nina izdala v zadnjem času – in kot nalašč, da vas bo v prihajajočih mrzlih dneh spominjala na poletje in vroče noči.

Nina Pušlar
Nina Pušlar v zgodbi Prste stran. Foto: Matic Kremžar

Prav posebna predstavitev

Novo pesem in video ‘Prste stran’ so lahko Ninini najbolj goreči oboževalci prvič videli in slišali na posebnem dogodku v ljubljanski šov-restavraciji Nebo. Prvi val navdušenja je Nina sprožila že, ko je na oder priplesala z igralcem Gregorjem Cesarjem, sodeč po reakcijah pa ima nov hit. V Nebu jo je pozdravilo tudi nekaj znanih obrazov, med njimi Rok Lunaček (Flirrt), Žan Serčič, Miki Vlahovič, Maja Keuc, Dejan Dogaja, nekdanja smučarska skakalka Špela Rogelj, plesalka in koreografinja Karin Putrih, masterchef Anže Kuplenik …

Nina Pušlar
Nina Pušlar na predstavitvi nove skladbe. Foto: Marko Delbello Ocepek

Znova združila moči

Še več pozornosti kot zgodba o nastanku prihajajoče uspešnice pa je pri tem projektu pritegnilo dejstvo, da je Nina po skoraj desetletju spet združila moči z maestrom Anžetom Škrubetom: “Z Anžetom sva prvič sodelovala leta 2010, ko sem s plesno skupino Maestro dosegla drugo mesto. Potem se je preselil v ZDA, v zadnjem letu pa sem opazila, da režira tudi videospote. Pogovarjala sva se, da bova ob njegovem naslednjem obisku Slovenije, nekaj ustvarila skupaj. Čez nekaj mesecev se je javil, jaz pa sem imela, kot naročeno, v studiju že skoraj končano pesem s prihajajočega albuma – ravno pravo za najino sodelovanje.”

Anže Škrube in Nina Pušlar
Anže Škrube in Nina Pušlar Foto: Matic Kremžar

Dve snemalni lokaciji

Video so v dveh junijskih nočeh posneli na devetih lokacijah v prestolnici, še prej pa se je Nina nekaj tednov s profesionalnimi plesalci in Anžetom, ki jo spremljajo v videu, pripravljala v studiu, saj jo v novem videu prvič vidimo tudi v vlogi plesalke. “Lepo je bilo trenirati ples in spet odkrivati še nepoznane delčke sebe,” pravi Nina, ki tudi sicer v življenju rada pleše. V spotu se ji je poleg ekipe plesalcev, v njej boste opazili tudi perspektivnega mladega breakdancerja Tilena Grašiča, v vlogi zapeljivca na motorju pridružil še postavni igralec Gregor Cesar.

Nina Pušlar
Ekipa je bila med snemanjem dobro razpoložena. Foto: Matic Kremžar

Mini film

“Pred desetletjem sem z Nino sodeloval kot koreograf pri pesmi ‘Dež’, tokrat pa mi je v veselje, da sem se lahko z njo ustvarjalno prepletel še kot režiser. Uživala sva v procesu, kreativno se dobro ujameva, oba sva vajena delati. Je pa ona nekoliko bolj tradicionalna, medtem ko sem jaz rad izzivalen in mislim, da se ta kontrast dobro opazi tudi v končnem izdelku,” je ob izidu povedal Anže. “Hotel sem ustvariti mini film, zato smo snemali s filmskimi kamerami, na kupu lokacij in upam, da bodo s spotom zadovoljni tudi gledalci.”

Nina Pušlar
Vsi skupaj so posneli mini film. Foto: Matic Kremžar
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button