ZANIMIVOSTI

Samo ljubezen ena najbolj predvajanih in priljubljenih melodij

Slovenija kot samostojna država na Pesmi Evrovizije sodeluje od leta 1993. Po letu 1995 smo bili znani predvsem po mogočnih baladah, z uvedbo polfinala pa so se naši predstavniki začeli utapljati v povprečju in niti pozornosti niso več zbujali, razen tu in tam so bile kakšne izjeme … kot so bile izjemne nekatere pesmi, ki živijo še danes.

Sestre danes …Foto: Dewayne Barkley

Ena izmed njih je tudi pesem iz leta 2002, Samo ljubezen, s katero so Sestre osvojile 13. mesto. “V bistvu gre za enenega najlepših trenutkov v mojem življenju, saj je nastopati na tako veličastnem glasbenem pedistalu, v katerega so uprte oči iz vsega sveta, nepozabna izkušnja. Zastopati svojo državo je velik privilegij, sploh če tako začneš glasbeno kariero. Dejansko smo Sestre prvič zablestele v vsem svojem sijaju prav na velikem evrovizijskem odru, čeprav je bil tisti v estonskem Talinu eden najmanjših. Je bila pa zato organizacija fantastična, pa še zelo lepo so nas sprejeli. Če vse skupaj strnem, se spominjam predvsem neverjetnih odzivov iz tujine, navdušenih novinarjev in tujih medijskih hiš, ki so nas obiskale tudi v Sloveniji. To je nekaj, kar si kot otrok neizmerno želiš, in ko se ti uresničino sanje, je nekaj neverjetnega, kot je neverjetno dejstvo, da je pesem Samo ljubezen ena najbolj predvajanih in priljubljenih melodij na domači glasbeni sceni. Sploh pa se je naša zgodba dotaknila veliko ljudi, premaknila marsikatero zastarelo miselnost.”

… ene in edine Sestre nekoč, leta 2002.Foto: Fulvio Grissoni

“Ljudje so se ob nastopu Sester sprostili in zabavali, kar je ne nazadnje smisel tega tekmovanja. Danes spremljam Evrovizijo predvsem kot novinar in dejansko je to povsem drugačen pogled na celoten spektakel. Zanimivo je, ko se te preostali tuji mediji spomnijo in imajo do tebe zelo spoštljiv odnos. Sploh pa se je super srečevati z bivšimi predstavniki, ki znova zastopajo svojo državo. No, če me vprašate, ali bi znova nastopil na Evroviziji, je odgovor da, ampak ne tako, da te izberejo prek nacionalnega izbora, saj je preveč zakulisnih igric,” je v imenu Sester strnil Tomaž Mihelič (Marlenna), prvi glas tega iskrivega tria.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button