ZABAVNO & DRUŽABNO

Priredba večnega hita Anita ni nikoli v čisti rock ‘n’ roll obliki

Skladba s pomenljivim besedilom, ki je prvič odmevala na odru Portoroškega Avditorija davnega leta 1996 je postala velik in prepoznaven hit, po več kot 23 letih pa je končno dobila različico – v čisti rock obliki! Fantje iz skupine San Di Ego so se opogumili, legendarno pesem posneli in jo takoj predstavili Tuliu Furlaniču in Dragu Misleju – Mefu.

San Di Ego na Emi 2016.Foto: Alesh Maatko

Čisti rock, sem zadovoljen. In niti malo ljubosumen – original je
original, vendar je priredba dobro narejena.

Tulio Furlanič

Besedilo za pesem je napisal Drago Mislej Mef, glasbo pa pokojni Danilo Kocjančič, v originalu jo je zapel Tulio Furlanič. S skladbo je skupina ‘Halo’ leta 1996 sodelovala na Melodijah morja in sonca, čeprav skladba ni zmagala, je postala daleč najbolj znana in popularna skladba omenjene skupine.

Priredba večne uspešnice ‘Anita ni nikoli …’ je nastala spontano, med snovanjem tretjega albuma skupine San Di Ego in preigravanjem različnih pesmi. Ker je vse skupaj dobro izpadlo, so se odločili, da za mnenje povprašajo Tulia Furlaniča in Draga Misleja Mefa. Slednji je povedal: “Najprej moram povedati, da Anito poje Tulio. Potem jo pojejo tudi ostali, tudi San Di Ego, recimo. San di Ego jo dobro zapojejo in tudi zaigrajo jo zelo dobro. Če bi bil Tulio 50 let mlajši, bi jo igral na ta način.”

Tretji album skupine San Di Ego bo izšel prihodnje leto.Foto: Dare Brenko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button