ZABAVNO & DRUŽABNO

Nekdanjega Modrijana, Darka Mlakarja, so se dotaknile solze sreče

Po glasbenem prvencu Ladja ljubezni (julij 2019) in pred komaj tremi tedni izdano Še tisoč let, Darkova nova skladba Solze sreče prinaša najlepši mogoč zaključek leta, ko se je pevec pogumno podal na samostojno glasbeno pot.

Tudi današnji hiter čas drvi mimo nas. Ljudje, predvsem pa mlade
družine, se s svojimi domačimi, prijatelji v teh prazničnih decembrskih
dneh vse premalokrat zares družimo …tako spontano, brezskrbno ob toplem
ognjišču, večerji, igrah, smehu in plesu.

Darko Mlakar

V praznični pesmi Solze sreče se nekdanji Modrijan, sicer danes samostojni glasbenik Darko Marko, tokrat spominja svojega zgodnjega otroštva, ko je kot desetletni deček skupaj s starši še zadnjič doživel pravi domač, družinski božič in pričakovanje novega leta. Za tem njegovi božično-novoletni prazniki niso bili več enaki, saj se je mlada družina vračala v Slovenijo brez očeta. Oče je zaradi dela vse več ostajal v Nemčiji, Darko pa ga je videl le še dvakrat ali največ trikrat na leto.

Darko Mlakar se je na samostojno glasbeno pot podal v tem letu.Foto: Založba Vox

Prav zaradi nenehnega hitenja je pevec Darko Mlakar svojo novo praznično pesem posvetil vsem družinam. Njegova intimna zgodba iz otroštva je dobila širši okvir, pesem pa tudi odlično video zgodbo. Posneli so jo v čudovitem ambientu na Rogli, za podobo družine v prazničnih dneh pa so poskrbeli Aruša Mlakar, Marija in Anton Hlastec, Franci Ribič, Urška Fric in Jaša Rozman. Kot zanimivost lahko povemo, da je bila vloga Marije Hlastec presenečenje ob njenem okroglem praznovanju. Marija je namreč pevčeva velika oboževalka, snemanje ene od vlog v njegovem novem videospotu pa je bilo zanjo nepozabno darilo. Po popoldanskem snemanju je ekipa skupaj pričakala idiličen večer. V njem so bili posneti kadri, ki prinašajo v video zgodbo poseben domač občutek, ob katerem se ljudje vsaj za hip ustavimo in posvetimo svojim ljubljenim in najdražjim. To pa je tudi tisto, kar je glavni motiv Darkove nove pesmi.

Darko Mlakar se je pred dobrimi štiridesetimi leti rodil v Nemčiji. V zgodnjih najstniških letih se je z družino preselil v Slovenijo. Že kmalu po tem se je zavedel, da je njegova prva ljubezen pravzaprav glasba. Počasi si je, z delom, kupil prvo ozvočenje in klaviature ter začel redno vaditi, prepevati in preizkušati svoj vokal. Pri 16 letih je, po spletu naključij, začel prepevati na prireditvah in zasebnih zabavah, kjer se je priučil in pridobil tudi prepotrebno odrsko kilometrino, kondicijo in vzdržljivost glasilk. Na enem od nastopov se mu je ponudila prva priložnost za glasbeno sodelovanje, nastal je duet z Jožetom Sadekom (iz današnje glasbene zasedbe Erosi).

Sledila so nova glasbena poznanstva, sodelovanja, skladbe in skupni nastopi, preko katerih je Darko širil in bogatil svoje znanje. Sodeloval je z instrumentalno in vokalno skupino Fantje izpod Rogle, sledila so mnoga glasbena sodelovanja (Vesele Štajerke, Vagabundi, Ptujskih 5 …). Darko je v tistih časih veljal za ‘letečega’ glasbenika, saj je pogosto priskočil na pomoč različnim znanim in malo manj znanim glasbenim skupinam, ko so potrebovale zamenjavo ali vokalno pomoč. Nekaj let kasneje se je pridružil skupini Export B in z njimi ostal do leta 2016, ko se je pridružil Modrijanom. A želja po samostojni karieri je bila premočna, zato so po 20 mesecih prekinili sodelovanje.

Darko Mlakar se je na samostojno glasbeno pot podal v tem letu; julija 2019 je izdal prvo skladbo Ladja ljubezni, oktobra je luč sveta ugledala Še tisoč let, uspešno in zanj zelo pomembno glasbeno leto pa pevec zdaj končuje s svojo tretjo skladbo, tokrat praznično Solze sreče. Darko verjame, da je to šele začetek dolge, lepe in uspešne glasbene zgodbe, tokrat samostojne in podpisane z njegovim imenom.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X