FESTIVALI

Četrtouvrščeni Sergije Lugovski odlično zapel na Popevki 2019

Sergije Lugovski je v nedeljo prvič nastopil na velikem odru Popevke. Mladi Celjan, ki že dobro leto dni na številnih odrih po Sloveniji pomaga Modrijanom, se je odzval povabilu Modrijana Roka Švaba, da ima zanj zahtevno festivalsko pesem, ki ima prav posebno zgodbo. Besedilo je napisal Rok Lunaček. Priredbo za orkester pa mojster Patrik Greblo.

Sergije Lugovski na Noči Modrijanov.Foto: Press Noč Modrijanov 2018

Zgodba o zamolčani ljubezni je iskrena izpoved, v kateri se najdejo številna nekoč ranjena srca. Četudi je srce zaceljeno, spomini ostanejo. Naj pesem pomaga, da bo kakšno čustvo lažje prišlo na plan in izhlapelo v nebo. Peti s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija na Popevki 2019 je bila čast in privilegij. Hvala tudi izjemnemu dirigentu Patriku Greblu za nasvete in podporo,” je po festivalu dejal izjemen mladi vokalist Sergije Lugovski, ki te dni z Modrijani snema nove skladbe, ki bodo predstavljene to jesen in zimo.

A zgodba okrog pesmi Zdaj je, kar je še ni končana, saj bo dobila tudi posebno videozgodbo. “Pesem je izpovedna in izredno zahtevna. Čutil sem, da pesem potrebuje dobro pripoved, da jo bodo ljudje začutili tako, kot jo čutim jaz. Zato v spotu nisem želel odvečne navlake, ampak zgolj iskreno pripoved. Zato sva se s snemalcem Igorjem Pečolerjem odločila, da video posnameva v enem kadru. Tako sva najbolj služila pesmi. Da ostane prvinska, osebna in iskrena,” je za zaključek še povedal Modrijan Sergije Lugovski.

Sergije Lugovski odlično zapel na Popevki 2019.Foto: Adrian Pregelj
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button