ZABAVNO & DRUŽABNO

Helena Blagne: Ne znaš teksta, tiho bodi

Priljubljeni Avsenikov pevec Alfi Nipič je nedavno v Športni dvorani Trata pri Škofji Loki praznoval 50. letnico glasbenega ustvarjanja.”Lahko rečem, da je bilo točno tako, kot sem si želel,” je po koncertu povedal slavljenec, ki je premierno predstavil nov duet s Heleno Blagne.

Vesel sem, da sem lahko zapel največ svojih skladb, saj imaš do pesmi,
ki si jih sam ustvaril poseben odnos in občutek. Veliko mi je pomenilo,
da sem lahko tej publiki v dvorani na Trati po tolikih letih zapel
pesmi, ki sem jih napisal že pred več desetletji.

Alfi Nipič

V prvem delu triurnega glasbenega praznovanja so obiskovalci uživali ob poslušanju Alfijevih skladb, tudi največje uspešnice Silvestrski poljub. Večer se je začel s skladbo Zakaj ljubezen mine, ki jo je Alfi Nipič napisal pri svojih sedemnajstih letih. Že takrat so mu bile pri srcu nostalgične in čustvene pesmi, omenjena je bila njegova prva avtorska. Z Alfijem večkrat na odru nastopi tudi mlada pevka Nina Vodušek iz Poljčan, za katero je Alfi že napisal nekaj pesmi, ki so izšle na zgoščenki.

Je Alfi govoril preveč?Foto: Alesh Maatko

Premierno so lahko obiskovalci na jubilejnem koncertu slišali skladbo Srečna presrečna, ki jo je Alfi v duetu zapel s Heleno Blagne. Gre za eno od skladb, ki bo posneta na jubilejni zgoščenki Alfija Nipiča z naslovom Jubilejna, poleg nje pa bo na zgoščenki še 11 duetov in osem solističnih skladb. Helena je obiskovalce navdušila s svojimi največjimi uspešnicami in nastop sklenila z operno arijo.

Helena BlagneFoto: Alesh Maatko

Tudi Modrijani imajo o slavljencu same pohvalne besede, navdušuje jih Alfijeva predanost delu po petih desetletjih in nesebična pomoč pri posredovanju neprecenljivih podatkov in izkušenj mladim glasbenikom. Sami pa se že pripravljajo na oktobrsko Noč Modrijanov, ki zaenkrat še ostaja v Celju.

Foto: Alesh Maatko

V inštrumentalni zasedbi spremljajočega Alfijevega ansambla velja omeniti dva odlična harmonikarja, Sinišo Čeha, izrednega virtuoza na diatonični harmoniki in domačina Jožeta Burnika, ki je po vsej Evropi znan po uspešnici Dobro jutro, ki je posneta v več kot 200 različnih izvedbah.

Alfi Nipič in muzikantiFoto: Alesh Maatko

Jubilejni koncert ob 50. letnici glasbenega ustvarjanja je posnela tudi
televizijska ekipa, vzporedno z novo jubilejno Alfijevo zgoščenko pa bo
izšel tudi DVD s posnetkom koncerta.

Na jubilejnem koncertu ob 50. letnici legendarnega pevca Avsenikov je bila prisotna tudi Alfijeva družina, žena Beba, sin Samo z družino in sin Dejan, ki je poskrbel tudi za tonsko podobo nepozabne glasbene prireditve. Tik ob koncu koncerta je v dvorano prispel tudi evropski poslanec Lojze Peterle, ki je Alfiju kar v garderobi zaigral na svoje orglice.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button