FESTIVALI

Luka Nižetić: To je album za ljudi, ki obožujejo zvok mediterana

Luka Nižetić, priljubljeni glasbenik iz Splita je objavil že šesti studijski album ‘Ludilo brale’, ki je od 7. oktobra dalje dostopen na vseh digitalnih platformah ter tudi v fizični obliki na shop.dallas.si. Na albumu je osem skladb izpod peresa avtorskega tandema Mihaljević, Mario Mihaljević je tekstopisec, Branimir Mihaljević pa avtor glasbe.

V preteklih štirih letih je bilo javnosti predstavljenih že sedem singlov – naslovni ‘Ludilo brale’, ‘Ae’ s Klapo Kampanel ter ‘Ostani dite’, ‘Ka more je život’ in ‘Ako tražiš ljubav’. Tu sta tudi dve festivalski pesmi, ‘Zagrli život’, s slednjo se je Luka predstavil na Zagrebškem festivalu, ter še vedno aktualni singel, ‘Kad se rodiš usrid Splita’, z njim se je Luka po enajstih letih vrnil na festival ter osvojil Gran Prix, prvo nagrado občinstva letošnjega festivala v Splitu.

Luka Nižetić
Luka Nižetić je letos osvojil Splitski festival. Foto: Saša Stojanović Sapa / Splitski festival

Gre za žanr mediteranskega popa

In kaj o svojem že šestem studijskem albumu pravi Luka Nižetić? “To je album za ljudi, ki obožujejo zvok mediterana, zvočna slika jim bo vzbudila lepe občutke na morje, sonce, južne kraje, to je album lahkih melodij in čudovitih besedil, ki nosijo življenjska sporočila, v njih se bo našel marsikdo. Če bo le ena pesem polepšala dan kateremu od mojih poslušalcev, sem izpolnil moje poslanstvo. Govorimo o albumu, ki je posvečen mestu Split, o mentaliteti tega mesta, o življenju, o ljubezni ter o čustvih,” odgovarja priljubljeni glasbenik.

Kmalu 20. obletnica kariere

Pri realizaciji vizualne podobe je sodelovala priznana fotografinja Mare Milin, kot avtor tipografije naslova albuma pa se je podpisal Tomislav Vranić. Koncertna promocija albuma bo v Zagrebu, natančneje v Tvornici Kulture 28. oktobra, kjer bo Luka proslavil tudi 20. obletnico kariere. V Tvornici kulture ga bo spremljala zasedba desetih gostujočih glasbenikov. Koncert bo tudi pregled dosedanjega glasbenega opusa, s katerim je Luki uspelo združiti dalmatinski zvok, zvok etna in mediteranskega popa, združiti moderno s tradicijo, klape in romski orkester, ritem melanholije, vse pa je prežeto z njegovo glasbeno identiteto.

Luka Nižetić
Luka Nižetić predstavlja nov studijski album. Foto: Petra Nižetić Mastelić
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button