PROMOCIJA

Slovenka zmagala na regijskem tekmovanju Barcaffè Barista Cup

Finalno tekmovanje na zagrebški Barcaffè Akademiji

Letošnji Barcaffè Barista Cup postavil nove standarde v pripravi kavnih napitkov: finalisti so žirijo navdušili tako s talentom kot poglobljenim znanjem priprave kave espresso

S prepričanjem, da za vsako skodelico kave stoji trud in znanje profesionalnega barista, je Barcaffè espresso ponosno organiziral regijsko tekmovanje Barcaffè Barista Cup. Po dveh letih premora so se 1. oktobra, ko praznujemo mednarodni dan kave, na izjemno razburljivem in zanimivem dogodku zbrali ne le najboljši baristi iz regije, temveč vsi ljubitelji kave espresso; strastni poznavalci, ki v kavi radi uživajo in jo z užitkom pripravljajo. Finalno tekmovanje na zagrebški Barcaffè Akademiji je združilo ožji izbor devetih najboljših baristov iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, naslov letošnje zmagovalke pa je osvojila Slovenka Eva Bogdan. Drugo mesto je pripadlo Mariji Erik iz Srbije, tretje Andreju Vajčnerju iz Hrvaške.

Barcaffè Barista Cup
Najboljši trije s Slovenko na čelu. Foto: Mirna Bartolić

Žirija pod drobnogled vzela tudi čistočo delovne površine

V odličnem vzdušju Barcaffè Akademije so svoje znanje pokazali vrhunski baristi iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, žirija pa je imela težko nalogo izbrati najboljše. Tekmovalci so morali pripraviti tri napitke; espresso, free-pour latte in signature drink. Žirija je ocenila okus vsakega posameznega napitka, stil dela, vizualno predstavitev pijače, tehnično znanje ter spretnost dela z aparatom espresso in mlinčkom, tako osebno predstavitev kot predstavitev napitka ter čistočo delovne površine tako na začetku kot koncu nastopa. Zmagovalec je poleg naziva najboljšega barista v regiji osvojil tudi prestižne nagrade: izobraževanje in certifikat L.A.G.S, 2 tisoč evrov, izobraževanje praženja kave pri Niku Orošiju in izobraževanje za bariste Barcaffè. Ti specializirani izobraževalni programi omogočajo nadgradnjo in dodatno specializacijo, prav tako pa zagotovo napredovanje na tem delovnem mestu.

Barcaffè Barista Cup
Strokovna žirija v pričakovanju finalistov. Foto: Mirna Bartolić

Novi standardi

Obiskovalci so uživali v kavi in ​​koktejlih na osnovi kave, posebna zanimivost je bila priprava personalizirane kave s pomočjo tiskalnika, ki je na peni kave ustvaril obraz prisotnih. Barcaffè je z organizacijo tekmovanja Barista Cup postavil nove standarde in okrepil poslovanje HoReCa v regiji. Veliko kreativnih ljudi je svojo pot našlo v karieri barista, zato so na Barcaffè še posebej ponosni, da tovrstno tekmovanje vsako leto ponuja priložnost za izobraževanje in karierno napredovanje v tem vse bolj priljubljenem poklicu.

Barcaffè Barista Cup
Krog simetrije – latte art mora biti skladen s skodelico. Foto: Mirna Bartolić

Na Barcaffè popolni skodelici kave predani že več kot 50 let

Predani izboru najkakovostnejših kavnih zrn na poti od sončnih plantaž do skodelice popolnega espressa, na Barcaffè nenehno sledijo trendom in prisluhnejo novim zahtevam svojih partnerjev in potrošnikov. Čeprav ima blagovna znamka 50-letno tradicijo, se z inovativnostjo in skrbjo za kakovost osredotočajo na stalen razvoj in izboljšave tako proizvodnje kot izdelkov. Dodatna potrditev vrhunske kakovosti je 13 zlatih medalj, ki jih je Barcaffè osvojil na mednarodnih tekmovanjih Coffee Tasting – zadnjo so osvojili lani z Barcaffè espresso India Single Origin. Barcaffè želi s tovrstnimi profesionalnimi tekmovanji izkazati svojo ljubezen, predanost in strast do kave, hkrati pa graditi podobo strokovnjaka na področju espressa in vsem zainteresiranim baristam omogočiti vlaganje v svoje znanje in nadaljnji napredek v tem zelo priljubljenem poklicu.

Barcaffè Barista Cup
Ožji izbor 9 finalistov, ki se je predstavilo na regijskem Barcaffè Barista Cupu. Foto: Mirna Bartolić
Twitter
Back to top button