FESTIVALI

Luka Nižetić: Nocoj smo tukaj zato, da se imamo dobro!

20. obletnica kariere

Luka Nižetić je v zagrebški Tvornici kulture s spektakularnim koncertom obeležil 20 let kariere, občinstvu je predstavil aktualni, šesti studijski album Ludilo brale. Na petkov večer je bilo v dvorani čutiti veliko ljubezni, čustev ter čarovnije, vsi prisotni pa so se strinjali, da je Luki uspelo uprizoriti koncert, ki je bil poln pozitivne energije, v takšni meri jo le redko začutimo pod odrom.

Ob prihodu na oder je Luka izjavil: “Nocoj smo tukaj zato, da se imamo dobro!”. Spremljajoča skupina glasbenikov, ki Nižetića spremlja na nastopih ter gostujočih glasbenikov, tolkalcem, godalcem ter harmonikašu, je uspelo izvabiti v prostor enormne količine energije.

Luka Nižetić
Priljubljeni glasbenik je predstavil vse svoje uspešnice. Foto: Samir Cerović Kovačević

Ludilo brale

Koncert je Luka otvoril z naslovno pesmijo albuma Ludilo brale, občinstvo ga je dočakalo z velikim aplavzom, v večeru pa smo slišali še več skandiranj ter ovacij. Občinstvo je pelo in plesalo na večino pesmi iz zvezdnikovega repertoarja, kot so Ljubav je mukte, Radim što želim, Brutalero, Zagrli život, Kad se rodiš usrid Splita, Zapleši sa mnom, Proljeće, Amsterdam, Meni trebaš ti ter druge.

Luka Nižetić
Na koncertu ni manjkala niti zmagovalna pesem Splita 2022. Foto: Samir Cerović Kovačević

Tudi iz Slovenije

“Dragi moji ljudje, zelo iskreno vam lahko rečem, da se ob takšnem občinstvu lahko proglasim za najbolj srečnega človeka na svetu. Vidim, da so prišli ljudje iz Slovenije, nekateri so celo prišli iz Nemčije ter San Francisca, res noro. Na tole je bilo vredno čakati. Krasno občinstvo, čudovite duše. Njihove reakcije in energija so me držale pokonci skozi celoten koncert. Dolgo časa smo ustvarjali tale šov ter čisto vse, kar smo si zamislili, nam je uspelo uresničiti na tem koncertu. Celotna atmosfera me je tako zelo prevzela, da sem si celo uspel poškodovati nogo. Vendar tole vse skupaj je šele začetek, gremo dalje, sledijo nove pesmi, koncerti. Komaj čakam, da se ponovno srečam z mojim občinstvom, brez občinstva vse to ne bi imelo nobenega smisla,” je svoje misli strnil Luka.

Koncert tudi na HRT

Posnetek live koncerta bo izšel tudi na albumu, koncert so snemale tudi televizije, ki so ujele Lukin posebno predan odnos do občinstva, njegovo veselje do umetniškega izraza ter tudi zelo nalezljivo energijo, v kar se bodo proti koncu leta lahko prepričali tudi gledalci Hrvaške radiotelevizije, ki bo predvajala celoten koncert.

Luka Nižetić
Luka Nižetić je navdušil polno dvorano zagrebške Tvornice kulture. Foto: Samir Cerović Kovačević
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button