EMA

Lina Kuduzović potuje na Evrovizijo

Na 13. Pesmi Evrovizije za otroke 2015 nas bo 21. novembra v bolgarski Sofiji zastopala Lina Kuduzović. Tako je v finalu izbora Mini Ema 2015 odločilo ljudstvo. Za zmago sta se sicer borili Leni in Lina. Slednja je, kot kaže, prepričala s pesmijo Prva ljubezen …

Letošnji, 13. izbor Pesem Evrovizije za otroke bo 21. novembra gostila
bolgarska prestolnica Sofija v Areni Armeec. Izbor bo prenašala tudi
nacionalna televizija.

Po dveh preizborih, na katerih sta slavili Alenka Vozlič – Leni in Lina Kuduzović, se je v oddaji Vikend paket zgodil še finalni izbor Mini EMA 2015. Gledalci in gledalke so s telefonskim glasovanjem odločili, da na letošnje tekmovanje za Pesem Evrovizije za otroke 2015 odpotuje 12-letna Lina Kuduzović.

Leni je prepevala o najlepšem dnevu.Foto: Alesh Maatko
Ula Ložar je še enkrat zapela svojo evrovizijsko pesem Nisi sam / Your Light.Foto: Alesh Maatko

RTV Slovenija je letos prvič izpeljala izbor Mini EMA, prek katerega je bila izbrana predstavnica, ki nas bo zastopala na 13. Pesmi Evrovizije za otroke. Izbor je bil sestavljen iz dveh predizborov in finalnega izbora, ki jih je gostila oddaja Vikend paket. V predizborih je strokovna žirija, ki so jo sestavljali pevki Nuška Drašček in Nina Pušlar ter vodja glasbene produkcije RTV Slovenija, skladatelj, dirigent in aranžer Patrik Greblo izbrala dve superfinalistki.

Zmagovalka prvega predizbora je bila Leni s pesmijo Najlepši dan, ki o svoji skladbi pravi: “Pesem govori o meni in vili, kako jo sprašujem, ali bo dan v redu, in ali bo to moj najlepši dan.” Avtorja glasbe sta Aleš Klinar in Alenka Vozlič, avtorici besedila Tina Muc in Anja Rupel, avtor aranžmaja pa Miha Gorše. V drugem predizboru pa je zmagala Lina Kuduzović s skladbo Prva ljubezen. “Moja pesem govori o prvi ljubezni. Ko si majhen in imaš metuljčke v trebuhu,” je po polfinalnem nastopu povedala Lina. Avtorji glasbe so Maraaya in Lina Kuduzović, avtorji besedila Lina Kuduzović, Sebina Kuduzović in Maraaya, aranžmaja pa Raay in Krešimir Tomec.

Lina Kuduzović je zapela pesem Prva ljubezenFoto: Alesh Maatko
Razglasitev rezultatov … zmagovalka je Lina!Foto: Alesh Maatko

Vikend paket je v nedeljo, 4. oktobra, gostil še finalni izbor Mini EMA, na katerem sta se predstavili obe finalistki – Leni s pesmijo Najlepši dan, Lina pa s skladbo Prva ljubezen. Gledalci in gledalke so s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalko. Slavila je 12-letna Lina Kuduzović, ki pravi: “Zmage res nisem pričakovala … Ko sem videla na listu napisano svoje ime, sem dobila kar solzne oči. Res se veselim, da bom Slovenijo zastopala na otroški Evroviziji. Hvala vsem, ki sta me podprli in glasovali zame.

Lina Kuduzović je s pesmijo Prva ljubezen osvojila Mini Emo 2015.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button