OTROŠKA EVROVIZIJA

Otroška Evrovizija 2015: Slavje za Malto; Slovenija odlična tretja

Malta je velika zmagovalka Izbora Pesem Evrovizije za otroke 2015. Vsaj tako so v skupnem seštevku odločili člani strokovnih komisij in gledalci pred televizijskimi sprejemniki. Na drugem mestu je končala Armenija, tretja pa je bila Slovenija, kar je izvrsten rezultat.

Arena Armeec v bolgarski Sofiji je bila prizorišče letošnje že 13. otroške Evrovizije, kjer se je drugič predstavila tudi predstavnica RTV Slovenija. Poleg naše Line Kuduzović se je na velikem evrovizijskem odru predstavilo še 16 mladih pevcev, in sicer iz Srbije, Gruzije, Italije, Nizozemske, Avstralije, Irske, Rusije, Makedonije, Belorusije, Armenije, Ukrajine, Bolgarije, San Marina, Malte, Albanije in Črne gore. Izmed vseh je bila najbolj prepričljiva Malta, ki je stavila na pesem Not My Soul.

Lina Kuduzović

13-letna pevka Destiny Chukunyere iz Malte je s pesmijo Not My Soul osvojila 185 točk. Mlada pevka, o kateri bomo še veliko slišali, prihaja iz mesta Birkirkara. Malti je v treh letih pripela že drugo zmago, predstavnika Armenije pa je prehitela za devet točk. Mika je tako osvojil 2. mesto. Srebro s 112 točkami pa je osvojila Lina Kuduzović, kar je najboljši rezultat Slovenije na evrovizijskem odru. Četrta je bila Belorusija, najboljšo peterico pa tokrat zaključuje Albanija …

Gostiteljica izbora je bila pevka Poli Plamenova Genova, ki je Bolgarijo zastopala na Pesmi Evrovizije leta 2011. Televizijski neposredni prenos izbora je komentiral Andrej Hofer, točke slovenskega glasovanja pa je sporočil Nikola Petek. Nikola je 10-letni osnovnošolec, ki živi v Sofiji. V prostem času trenira smučanje in tenis ter igra v gledališču. Njegov oče je Slovenec, mama pa Bolgarka, v Bolgariji pa živi že devet let.

Slovensko strokovno žirijo so sestavljali Alenka Godec, Boštjan Grabnar, Nuška Drašček, Miha Gorše in Lea Sirk, otroška žirantka pa je bila Ula Ložar, lanskoletna predstavnica RTV Slovenija na Pesmi Evrovizije za otroke. Poleg strokovne žirije namreč v vsaki državi glasuje tudi en otrok. Njihovi glasovi se seštejejo in predstavljajo skupno glasovanje otroške žirije.

Št. točk Mesto / Država Predstavnik Naslov skladbe
185 1. Malta Destiny Chukunyere Not My Soul
176 2. Armenija Mika Love
112 3. Slovenija Lina Kuduzović Prva ljubezen
105 4. Belorusija Ruslan Aslanov Volshebstvo (Magic)
93 5. Albanija Mishela Rapo Dambaje
80 6. Rusija Mikhail Smirnov Mechta (Dream)
79 7. Srbija Lena Stamenković Lenina pesma
64 8. Avstralija Bella Paige My Girls
62 9. Bolgarija Gabriela & Ivan Colour of Hope
51 10. Gruzija The Virus Gabede
38 11. Ukrajina Anna Trincher Pochny z sebe
36 12. Irska Aimee Banks Réalta na Mara
36 13. Črna gora jana Mirković Oluja
36 14. San Marino Kamilla Ismailova Mirorr
35 15. Nizozemska Shalisa Million Lights
34 16. Italija Chiara & Martina Viva
26 17. Makedonija Ivana & Magdalena Pletenka (Braid of Love)
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button