EVROVIZIJA

Evrovizijski mladi glasbeniki 2020: Kdo vse se je uvrstil v finale?

Polfinalni izbor za slovenskega predstavnika na tekmovanju Evrovizijski mladi glasbeniki 2020 je potekal v dveh delih, 3. in 4. februarja 2020. Izbora, ki ga prireja Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija v sodelovanju s Konservatorijem za glasbo in balet Ljubljana, se je v polfinalu udeležilo kar 23 mladih glasbenikov.

Njihove nastope je ocenjevala strokovna žirija, ki so jo sestavljali Maja Kojc (predsednica), Gorjan Košuta in Simon Dvoršak. Osem najboljših glasbenikov se je tako uvrstilo v finalni izbor, ki bo v sredo, 25. marca, v Dvorani Lucijana Marije Škerjanca na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

To so Neja Anderle (saksofon), Sebastijan Buda (rog), Zarja Javh Dobernik (harfa), Tim Jurkovič (kitara), Marko Matajič (klavir), Tadej Pance (saksofon), Aleksander Simionov (tolkala) in Neža Verstovšek (violončelo).

Prvi dan so se predstavili 17-letna Sara Bajc (harfa), 19-letni Sebastijan Buda (rog), 17-letna Laura Calligaris (violina), 17-letna Sofia Grassi (violončelo), 17-letni Ruben Hudnik (rog), 19-letni Vid Ibic (klavir), 15-letna Zarja Javh Dobernik (harfa), 20-letni Tim Jurkovič (kitara), 20-letna Tjaša Klanac (violina), 18-letni Bor Kračun – Pižmoht (violončelo), 20-letni Lan Meden (saksofon) in 20-letna Klara Lužnik (klavir).

Drugi dan pa so nastopili 20-letna Neža Verstovšek (violončelo), 19-letni Tadej Pance (saksofon), 19-letna Meta Pirc (flavta), 18-letna Alma Pleteršek (violončelo), 17-letna Katarina Polšak (harfa) in 18-letni Aleksander Simionov (tolkala). Po odmoru je sledila še zadnja peterica: 17-letni Urban Šifrar (klarinet), 17-letna Tia Ivajnšič (saksofon), 17-letni Luka Vovk (klarinet), 16-letna Neja Anderle (saksofon) in 17-letni Marko Matajič (klavir).

Hornist Sebastijan Buda, ki se je uvrstil v finalni izbor.Foto: D. Leskovic

Kako je vse skupajh izgledalo, si lahko ogledate edinstveni maratonski posnetek vseh polfinalnih nastopov, ki skupaj z razglasitvijo osmih finalistov traja kar 6 ur in pol! “Veseli
in ponosni smo, da lahko gledalcem ponudimo posnetek polfinalnih
nastopov, ki so znova pokazali visoko raven muziciranja mladih
slovenskih glasbenikov. Glede na velike slovenske uspehe v preteklosti
lahko pričakujemo, da bo tudi letos junija v Zagrebu naš predstavnik na
tekmovanju Evrovizijski mladi glasbeniki 2020 dosegel lepo uvrstitev
,” je za zaključek povedal Daniel Celarec, urednik oddaje in projekta.

Finale tekmovanja bo 21. junija na Trgu kralja Tomislava v Zagrebu.Foto: EBU / HRT
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button