ROTTERDAM 2021

Evrovizijska dvorana ne bo prazna; pred izborom testirano še občinstvo

Že od začetka februarja je jasno in znano, da bo Pesem Evrovizije 2021 potekala po scenariju B, kar pomeni na vsakem koraku distanca minimalno 1,5 metra, razkuževanje, družbeno distanciranje, omejene delegacije (omejeno število ljudi v vsaki delegaciji in omejeno število novinarjev). Kaj pa občinstvo v dvorani?

Rotterdam se pripravlja na Evrovizijo.Foto: Pixabay

Glede na to, da na Nizozemskem že potekajo poskusni projekti, kjer na izbrane dogodke oziroma prireditve spuščajo manjše skupine gledalcev, ki jih predhodno testirajo s hitrim testom na covid-19, bo tako tudi v Areni Ahoy, kjer bo 18., 20. in 22. maja potekal evrovizijski izbor. V dvorani, ki sicer sprejme do 16.500 obiskovalcev, si bo lahko vsak večer ogledalo (predvidoma) 3.500 Nizozemcev, predvidoma pa tudi akreditirani novinarji in oboževalci. Vsi gledalci bodo za ogled v živo potrebovali negativni izvid testa na koronavirus.

Seveda bo tako le v primeru, če bo v času Evrovizije epidemiološka slika v Rotterdamu sprejemljiva. Nizozemska vlada bo dokončno odločitev glede občinstva v dvorani sprejela konec aprila. Prve vaje v Areni Ahoy se sicer začnejo v soboto 8. maja, takrat bo, če bodo epidemiološke razmere to dopuščale, na oder stopila tudi naša Ana Soklič, ki bo nastopila kot druga po vrsti.

Izbor naj bi si v Areni Ahoy ogledalo do 3.500 gledalcev.Foto: Rotterdam Ahoy
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button