ZABAVNO & DRUŽABNO

‘Enkratna, neponovljiva’ izkušnja; Okustični in Jurasova združili moči

Skladba Enkratna, neponovljiva je ženska himna, ki so jo pred kratkim na radijske valove poslali Okustični z Jadranko Juras in ki ima tudi video podobo! Videospot za četrti avtorski single Okustičnih se poigrava z estetiko, teksturam in barvami in je pravzaprav kolaž enkratnih, neponovljivih trenutkov.

Okustični na Emi 2019.Foto: Alesh Maatko

Pri skladbi Enkratna, neponovljiva si vokale izmenjujeta Karin Zemljič in Jadranka Juras, pridružena članica Okustčnih. Obe dami v duetu opevata unikatnost in posebnost prav vsake predstavnice ženskega spola. Mate Bro je tokrat slišen zgolj na instrumentih (kitara, bas, klaviature).

Takšen kot skladba, čuten valček s starinskim pridihom, ki se s svojim zvokom revijskega orkestra spogleduje z izročilom slovenske popevke in ozira v nek pretekli čas, je tudi videospot. Karin Zemljič, Mate Bro in Jadranka Juras so urejeni v slogu retro chica 70-ih let prejšnjega stoletja, v kadrih pa so se poigrali z vintage dekorativnimi kosi, ki jih še danes lahko najdemo po domovih pri nas. Vsi skrbno izbrani momenti sestavljajo tekočo celoto, ki slikovno in ritmično dopolnjuje skladbo.

Dvojec Okustični in Jadranka JurasFoto: Urša Premik
Glasbinke je združila skladba.Foto: Urša Premik

Okustični s skladbo napovedujejo tudi izid prvega albuma Enkratna, neponovljiva, ki bo luč sveta ugledal 18. novembra. Na zgoščenki bo 14 glasbenih stvaritev in en dodatek, med njimi bodo vse do danes izdane skladbe te unikatne zasedbe (Pri nas, Metulji plešejo, Se vrti (Ko si na tleh) in Enkratna, neponovljiva ter reinterpretacija Benčeve Ta noč je moja); štirinajst avtorskih in ena priredba.

Prihajajoči album so Okustični posneli z razširjeno ekipo glasbenikov in spremljevalnih vokalov. Na njem prikazujejo svojo glasbeno in avtorsko širino. Zgoščenka Enkratna, neponovljiva se ponaša z vrhunskimi vokalnimi linijami, jasnimi aranžmaji in prepletom bobna in bas kitare, ki sta vedno nekje v ospredju, produkcijsko pa so skladbe, ki ste jih že lahko slišali in tiste, ki jih boste prvič na albumu, čiste, bandovske, brez modernih zvokov ali produkcijskih prijemov, ki bi spreminjali zvok vokalov in instrumentov, s katerimi so nastale. Enkratna, neponovljiva prinaša hkrati toplino ljubezni in kritičnost do sodobnega sveta in odnosov med ljudmi, ki na njem živimo danes.

Jadranka Juras, Karin Zemljič in Mate Bro.Foto: Urša Premik
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button