ZABAVNO & DRUŽABNO

Nekdanji udeleženec EME je šel po svoje

Mate Bro na solo poti

Kaj imajo skupnega Da Phenomena, Okustični in BRO? Oziroma koga? Gonilna sila in ključna oseba vseh omenjenih zasedb je Mate Bro. Mate se z novim letom podaja na novo glasbeno potovanje, tokrat solo. A njegov nov avtorski glasbeni projekt je drugačen, saj Mate tokrat ne išče ne žanra, ne glasbene smeri in ne zasedbe, preko katere bi kanaliziral svojo glasbo. Enostavno bo, pod svojim imenom, kot Mate Bro, zaobjel vse smeri, iz katerih prihaja inspiracija za njegove glasbene podvige. In teh inspiracij ni malo.

Prve ne pozabiš nikoli

Prva skladba, ki jo predstavlja pod svojim imenom, je ‘Lo fi jutro’. Najprej je nastal beat, nato instrumentalna, ambientalna podlaga. Od tu pa je Mate želel narediti ‘pravo’ skladbo, komad z uvodom, kitico, refrenom. In s kitarskim solom. In ravno slednji je v svoji popolni nepopolnosti eden od ključnih gradnikov skladbe ‘Lo fi jutro’. Mate se v njej sprehodi od monotonosti sivih juter končno do pisanega dne, ‘ko izgine rana stara, kako zapoje tista kitara?!’. Rima tiste sorte, ki te nasmejijo na glas; je pa v njej skrita stara resnica, da je vse odvisno od očesa opazovalca oz. tokrat od ušes poslušalca. Je hkrati vrhunec skladbe in jo tudi najbolje povzame, saj se skozi njeno besedilo podamo na pot od sivine proti barvam, kar bo predstavljeno in zajeto tudi v animiranem videospotu, ki prihaja v kratkem. Ta nastaja v sodelovanju z Jašo Gabrijanom.

Mate Bro
Mate Bro na solo poti. Foto: Rok Šuster

‘Lo fi jutro’ je Matetovo – njegov je beat, njegovi so vokali, skoraj vse kitare in bas kitara. Miha Koretič je odigral klasično kitaro, produkcijsko pa sta skladbo dokončala Mate Bro in Iztok Turk.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button