ZABAVNO & DRUŽABNO

Barve Slovenije bodo na MAC nagradah 2023 zastopali Joker Out

Nominiranih 30 izvajalcev iz SLO

Čas je za Music Awards Ceremony (MAC), podelitev elitnih nagrad regionalnim glasbenim ustvarjalcem, ki jo organizira Skymusic. Kot že nekaj let zapored, tudi letos ne bo manjkalo vrhunskih nastopov, največjih glasbenih zvezd regije. V preteklosti smo bili deležni spektakularnih nastopov mojstra za balkan-disko šlager Magnifica, trap dive Senidah, Nine Badrič, Massima Savića in drugih.

Letos pa nas bodo 25. in 26. januarja v beograjski Štark Areni navduševali regionalna pop diva Jelena Rozga, Konstrakta, Aco Pejović, Saša Matić, Teodora, Voyage, Zera, Crni Cerak ter lokalne vzhajajoče zvezde Joker Out.

V preteklih dveh edicijah se je na nagradah MAC nagradah zbralo več kot 450 zvezdnikov iz celotne regije, podelitev je bila predvajana na kar sedmih TV postajah v šestih državah, glasovalci pa so oddali več kot pet milijonov glasov iz vsega sveta. V zelo kratkem času so MAC nagrade prerasle v največji in najprestižnejši glasbeni dogodek v regiji, kar dokazuje kar sedem mednarodnih nagrad: Best Musical Event, Best Ceremony, Best European Event, Excellence in Brand Strategy and Creation, Set Design Supplier, Audiovisual Supplier in Live Show.

Joker Out
Joker Out se odpravljajo na jug. Foto: Vita Orehek

V igri tudi Slovenci

Za elitne nagrade pa se letos poteguje tudi 30 Slovencev! Med nominiranci lahko tako znova zasledimo Senidah, ki je v letu 2020 osvojila nagrado za trap skladbo leta (Mišići), istega leta prejela tudi nagrado golden MAC, leta 2019 pa je bila njena skladba Slađana po glasovih občinstva razglašena za najboljšo hip-hop/rap skladbo. Letos se ponaša z največ nominacijami, kar štirimi, s svojo skladbo Behute tekmuje kar v treh kategorijah. Kar tri nominacije pa so pripadle mlademu dvojcu zalagasper, ki se med drugim potegujeta tudi prestižni naziv UNICEF album leta, raperka Masayah in pevec David Amaro pa ju lovita z vsak dvema nominiranima skladbama. S skladbo Barve oceana se najbolj vroča glasbena skupina pri nas, Joker Out, poteguje za laskavi naziv v kategori rock skladba leta. Med nominiranci pa ne manjkajo niti izkušene domače zvezde, kot so Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Manca Špik, Vili Resnik in Gušti. Za mladostno energijo in svežino pa na seznamu skrbijo LPS, MRFY, Luma, Nina Donelli, July Jones, Mia Guček ter BQL.

Glasovanje

Glasovanje za regijske talente poteka od 5. januarja 2023 na uradni spletni strani MAC nagrad, kjer je na voljo tudi celoten seznam nominirancev (www.musicawardsceremony.rs) in v brezplačni aplikaciji eFinity. Vstopnice za nepozaben šov pa so že na voljo na spletni strani efinity.rs, na brezplačni aplikaciji eFinity in na blagajni Štark Arene.

Music Awards Ceremony
Nominirani so tudi slovenski glasbeniki. Foto: Music Awards Ceremony
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button