ZABAVNO & DRUŽABNO

Mate Bro opeva ljubezen do poletja, ko je vse malo bolje

Nova skladba Tista

Mate Bro pred praznikom zaljubljencev predstavlja novo skladbo Tista. Pesem je prva predstavnica popolnoma novega žanra, poimenovanega medpoletni hit. Tista opeva ljubezen do letnega časa, poletja, ko je vse malo bolje. Do letnega časa, ki nikoli noče ostati, a nam vseeno daje upanje, saj vemo, da se vsako leto vrne. Ker ljubezen ni ena sama, ljubezni je več!

Mate Bro je Tisto spisal svojemu najljubšemu letnemu času, poletju. “Sam celo leto merim čas na način, koliko je minilo od poletja in koliko manjka do naslednjega,” o skladbi Tista pravi Mate. In ni naključje, da so ga poletje in poletni ritmi od nekdaj vabili k sebi in da njegove pesmi pogosto dišijo po Karibih. Tudi ‘Tista’ je takšna: zabaven komad z navidez zmedeno instrumentacijo, saj preko elektronskega beata in basa, ki se spogleduje s trapom, igrajo zelo klasično rockerske električne in akustične kitare. Vmes pa se znajdejo celo ukulele.

Mate Bro
Mate Bro Foto Rok Šuster

Tudi letos nadaljuje solo

Mate Bro je v lanskem letu predstavil že dve skladbi – Lo-fi jutro in Preblizu pleševa. Slednja je postala najbolj predvajana skladba leta na radiu Slovenia International (Lo-fi jutro je na 16. mestu) in na 11. mestu največkrat predvajanih na Valu 202. Tudi drugod jo oziroma ju je bilo slišati pogosto. Mate tudi letos nadaljuje solo – danes je tukaj Tista. Tudi v live verziji, kot jo je Mate predstavil na Jutranjem koncertu na Valu 202 že konec lanskega leta. Kmalu prihajata še remixa skladb Lo-fi jutro in Preblizu pleševa, na obzorju pa se svetlika tudi album.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button