EVROVIZIJA

V Slovenijo prihaja evrovizijska zvezda

Serhat dvakrat zastopal San Marino

Slovenija je ena izmed tistih držav, ki jo tu in tam obišče tudi kakšen evrovizijski predstavnik. Če boste v teh dneh v Ljubljani ali kje drugje srečali turškega zvezdnika, ki je kar dvakrat stal na evrovizijskem odru, boste videli prav. V našo deželo namreč prihaja na obisk glasbenik Serhat, ki je leta 2016 in 2019 na Evroviziji zastopal San Marino.

V Sloveniji ima kup prijateljev

Turški glasbenik ima sicer pri nas kar nekaj prijateljev, ki so pred dvajsetimi leti nastopili na ‘njegovem’ mednarodnem glasbenem tekmovanju Megahit, ki je bil v tistem času precej odmeven. Slovenske barve so na treh mednarodnih festivalskih edicijah zastopale tri glasbenice, in sicer Jadranka Juras (4. mesto), Tinkara Kovač (5. mesto) in Nuša Derenda (3. mesto). No, kaj vse nam je nekaj let kasneje, skozi prijeten pogovor zaupal Serhat, pa si lahko preberete tukaj.

Tako kot Valentini Monetta leta 2014 (Maybe) je tudi Serhatu s skladbo Say Na Na Na leta 2019 uspel preboj v finale, kjer je nato zasedel 19. mesto, kar je najboljši rezultat San Marina.

Njegova strast je še vedno glasba

Turški glasbenik Serhat po Evroviziji ni spal na lovorikah. Ravno letos poleti je presenetil z vročo videzgodbo Chocolate Flavour – gre za skladbo, ki kar kliče po vročem in nepozabnem poletju in ki jo je odel v svežo, mistično preobleko, za pravo pašo za oči pa je poskrbelo kar pet dih jemajočih brazilskih lepotic. Za novo svežino pesmi, ki se je takoj po izidu zavihtela med 50 najboljših pesmi na svetovnih plesnih lestvicah, je poskrbel priznani britanski producent Rishi Rich, ki je med drugim sodeloval tudi s princeso popa, Britney Spears, pri skladbi Me Against The Music.

Le nekaj dni nazaj pa se je priljubljeni turški glasbenik predstavil še s skladbo Benim Halkim, kar bi lahko prevedli ‘Moji ljudje’. Gre za pesem, ki jo Serhat, ki prihaja iz Istanbula, poklanja ljubljenemu turškemu narodu, ki mu s ponosom pripada.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button