EMA

EMA: Kaj o skladbah pravi ljudstvo; se bo vihar negodovanja polegel?

Čeprav se letošnja EMA še začela ni, že buri duhovi. Po premierni predstavitvi na Valu 202, so bila družbena omrežja polna različnih komentarjev. Veliko je bilo razočaranj, še več različnih mnenj, mnogi pa so bili celo tako drzni, da so zapisali, da finala ne bomo videli.

Aktualno dogajanje v zvezi z EMO lahko spremljate še na našem družbenem omrežju FACEBOOK.

Totalen absurd

Pesmi so kr dobre … Drgač
pa se dejmo nekak prtožt, ker ta sistem, da žirija zbira dva za v finale
je totalen absurd, totalen no go!

Komentar na družbenem omrežju Facebook

Saj je vseeno ali imamo dobre ali slabe pesmi. Na evroviziji nimamo šans, ker smo premajhna država. Treba bi bilo poslati dvojčici prusnik (Iz šova Misija Erovizija), kajti dandanes šteje očitno šov, kot pa pesmi (kar je pokazala tudi Chonchita Wurst). Meni je vseeno kake so pesmi, ker vem, da na Evroviziji dlje kot do polfinala ne bomo prišli, če pa bomo pa bomo (spet) končali na kakšnem 15. mestu,” je bil le eden izmed številnih različnih komentarjev na družbenem omrežju.

Pesmi letošnjih izvajalcev žanjejo simpatije in negodovanja.Foto: Promo foto izvajalcev
Rudi Bučar povzroča glasbeni vihar.Foto: Alesh Maatko

Mnogi pa so bili precej konkretni tudi glede imen. “Maraaya imata še od vseh najboljši komad, Martina me je razočarala, začetek je bil obetaven, pol pa kr neki … Tim Kores je še edini, ki ima res zakon komad …, drugi škoda omembe. Upam, samo da RTV oziroma žirija, ki bo tam, ne bo poslala Bučarja v finale, česar me je strah,” je bil le eden izmed javnih zapisov. Zopet druge je strah, da ne bodo dobili prebavne motnje: “Maraaya iztopa, komad je dober, vokal pa super. Tudi Martina ni slaba. Ostalo pa povprečno. Sedaj bi pa jest imel mnenje in kam se lahko mi gledalci pritožmo, ker to kar bo izvedla v prvem delu, da žirija sama odloča o superfinalistih, se mi ne zdi prav. Moralo bi biti 50:50 glasov. Ne pa da oni odločajo, ker potem smo mi samo statisti in  čakamo kaj nam bo žirija servirala na krožnik. Res se bojim, da lahko pride do polomije, ne bi bilo prvič. Bog ne daj, da mi Bučar pride v superfinale! Mislim, da bom dobil prebavne motnje.” Precej uporabnikov facebooka pa je bilo mnenja, da so pesmi povprečne ter da so pričakovali boljše komade. “Kakovostno najbolj izstopa Martina Majerle,” je bilo eno izmed kratkih mnenj …

Maraaya žanje pri ljudstvu največ podpore.Foto: Tibor Golob
Bo Martina Majerle znova na Evrosongu?Foto: Dallas Records

Glede tekmovalnih imen pa žanje – glede na komentarje – največ podpore Maraaya. Takoj za njima sledita Martina Majerle in Jana Šušteršič. Kdo bo dejansko prišel v superfinale, bo znano v soboto, 28. februarja. Po predstavitvi vseh osmih skladb bo (javnosti še neznana) tričlanska strokovna žirija izbrala dve najboljši pesmi, nato pa bodo svoje povedali gledalci s ‘televotingom’, ki bodo izbrali novega predstavnika za Dunaj.

Aktualno dogajanje v zvezi z EMO lahko spremljate še na našem družbenem omrežju FACEBOOK.
Mnogi vidijo v superfinalu tudi Jano Šušteršič.Foto: POP TV
Opomba: Članek izraža subjektivno mnenje avtorja in komentarjev na družbenem omrežju. Mnenje avtorja članka in komentatorjev na družbenem omrežju ne
predstavlja mnenja uredništva spletnega portala Evrovizija.com, čeprav
lahko le to z njim soglaša.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button