FESTIVALI

DSZG 2016: Zmagovalec prvega Poprocka je Alex Volasko

Prvi festivalski večer Poprock je odprl Dneve slovenske zabavne glasbe – DSZG 2016. Predstavilo se je deset poprock pesmi, gledalci in poslušalci pa so prek telefonskega glasovanja izbrali zmagovalno skladbo Pesem in poljub v izvedbi Alexa Volaska …

Strokovna žirija, ki bo predstavljena prihodnji teden na festivalu
Poprevka, je najprej izbrala tri superfinaliste – Anjo Kotar, Voranca
Boha in Alexa Volaska. Po ponovnih predstavitvah so izključno gledalci za zmagovalno skladbo prvega
festivala Poprock izbrali pesem Pesem in poljub izvajalca Alexa Volaska,
ki je tudi avtor besedila in glasbe.

Na novem festivalu Dnevi sloveske zabavne glasbe, ki je tokrat potekal v studiu 1 Televizije Slovenija, je nove poprock pesmi predstavilo deset različnih glasbenikov, in sicer: ADAM – Sredi Ljubljane, Anja Kotar – Čas je zdaj, Voranc Boh – Jutro v Tivoliju, Josip Brass – Mina, Kristina Oberžan in Matevž Šalehar-Hamo – Zato živim, Orlek – Sončen dan, Clemens – Jst bi te mel, E.V.A. – Otrok, Alex Volasko – Pesem in poljub ter Društvo mrtvih pesnikov – Balet. Vsi izvajalci so nastopili v živo ob spremljavi svojega ali hišnega benda.

Superfinalisti večera: Voranc Boh, Anja Kotar in Alex Volasko.Foto: Alesh Maatko

RTV Slovenija bo na drugem tekmovalnem večeru, festivalu Popevka, ki bo prihodnjo soboto, 20. februarja, upoštevajoč skladbe obeh tekmovalnih večerov, podelila tudi nagrade strokovne žirije za naslednje kategorije: nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca.

Skozi poprockerski večer je gledalce in poslušalce popeljala Ana Maria Mitić. Ustvarjalci festivala so pripravili tudi bogat spremljevalni program, v katerem je svoje pevske zmogljivosti večkrat pokazala tudi gostiteljica večera. Že med tekmovalnim delom sta z Zlatkom skupaj ‘zarepala’, v spremljevalnem programu pa je skupaj z Leo Sirk in Karin Zemljič odpelo zimzeleno popevko Mini maxi, Velkaverhovo uspešnico in zmagovalno pesem s festivala Slovenska popevka 1970. Svojo uspešnico Prelepa za poraz je odpel tudi Jan Plestenjak, Lara Baruca in Tina Marinšek pa sta skupaj nastopili in navdušili z glasbeno-plesno točko Dan neskončnih sanj.

Zmagovalec prvega Poprocka je Alex Volasko.Foto: Alesh Maatko
Priznanje, ki ga je prejel Alex Volasko.Foto: Alesh Maatko

Alex Volasko je zmagovalno skladbo Pesem in poljub napisal pred tremi leti, in sicer po festivalu Melodije morja in sonca. Kot nam je zaupal, svoje prve festivalske zmage ni pričakoval, saj mu na popoldanski generalki ni šlo ravno najbolje “Na izboru sem šel preprosto na oder in odpel, kakor znam najbolje,” nam je zaupal mladi glasbenik, ki mu bo denarna nagrada 1.500 evrov, ki jo podarja SAZAS, prišla še kako prav, saj jo bo investiral v novi album, ki menda prihaja že to pomlad, saj so, tako Alex, vse pesmi že posnete.

Alex Volasko na Poprock večeru.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button