SANREMO

Zmagovalci Sanrema, Stadio, zavrnili nastop na Pesmi Evrovizije 2016

Z velikim finalom se je v dvorani Ariston zaključil 66. festival italijanskih popevk. Na priljubljenem festivalu Sanremo 2016 je tokrat slavila zasedba Stadio, ki je v superfinalu prepričala s skladbo Un giorno mi dirai, ki je prejela še nagrado novinarskega ceha ter nagrado za glasbeni aranžma …

Stadio ne gre na Evrovizijo

Italijanska radiotelevizija RAI je medtem že potrdila, da zmagovalci Sanrema 2016 ne bodo izkoristili priložnosti, da zastopajo Italijo na Pesmi Evrovizije v Stockholmu. Kdo bo zastopal Italijo na Pesmi Evrovizije 2016 bodo tako sporočili v kratkem.

Če potegnemo črto pod letošnjim festivalom, so zmagovalci resnično prepričali, saj so zmagali tudi v večeru, ko so vsi skupaj prepevali priredbe znanih italijanskih pesmi. Zasedba Stadio je zapela La sera dei miracoli, ki jo sicer v originalu prepeva Lucio Dalla. Naj kot zanimivost še zapišemo, da je zasedba Stadio letošnjo zmagovalno pesem na Sanremo prijavila že lansko leto, toda takrat niso bili sprejeti. V tem času so dodeli glasbo in aranžma ter tako, kot kaže, prepričali z novo verzijo, saj so jih letos sprejeli na tradicionalni festival.

Slavje za zasedbo Stadio.Foto: Facebook Festival di Sanremo / RAI

V finalnem večeru se je tokrat predstavilo 16 tekmovalcev iz kategorije Velika imena. V superfinale so se na koncu uvrstili Giovanni Caccamo & Deborah Iurat, Francesca Michielin in Stadio. Slednji so na koncu prepričali tako ljudstvo kot žirije, končni rezultat Sanrema 2016 pa je naslednji:

 1. Stadio – Un giorno mi dirai
 2. Francesca Michielin – Nessun grado di separazione
 3. Giovanni Caccamo & Deborah Iurato – Via da qui
 4. Enrico Ruggeri – Il primo amore non si scorda mai
 5. Lorenzo Fragola – Infinite volte
 6. Patty Pravo – Cieli immensi
 7. Clementino – Quando sono lontano
 8. Noemi – La borsa di una donna
 9. Rocco Hunt – Wake Up
 10. Arisa – Guardando il cielo
 11. Annalisa – Il diluvio universale
 12. Elio e le Storie Tese – Vincere l’odio
 13. Valerio Scanu – Finalmente piove
 14. Alessio Bernabei – Noi siamo infinito
 15. Dolcenera – Ora o mai più
 16. Irene Fornaciari – Blu (wildcard)
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button