SLOVENSKA NOTA

3. Festival Slovenska nota 2019: Pred vrati je še zadnji korak

Stopničke glasbenega tekmovanja Slovenska nota 2019 so si sledile nekako takole. Izbor 10 tekmovalcev in tekmovalk na avdiciji marca letos. Intervjuji, fotoshootingi, sestanki. Snemanje Notinih razglednic. Promocijski koncert v avgustu in …? Čaka nas še zadnji korak. Vabimo vas, da ga opravimo skupaj.

Pridružite se nam pri spremljanju finalnega večera Slovenske note, ki bo potekal 7. septembra 2019 ob 20.00 v dvorani Delavskega doma Hrastnik.

Vstopnice za dogodek so že razprodane, vendar si boste lahko kljub temu koncert ogledali v živo na YouTube kanalu Slovenske note. Povezava do prenosa bo dostopen na vseh socialnih omrežjih Slovenske note, kjer bomo delili tudi mnoge utrinke iz odrskega in zaodrskega dogajanja.

Finalisti Slovenske note 2019.Foto: Maruša Vehovar/Metka Dolanc

Deset različnih pesmi

Na koncertu boste slišali 10 priredb različnih slovenskih pesmi, v živo pa bo tekmovalce spremljal hišni band, ki ga sestavljajo Florjan Ajdnik, Gabriel Miklobušec, Anže Lečnik in Aljaž Šumej.

Na finalnem večeru bo sodelovalo 10 finalistov in finalistk tekmovanja, ki so se javnosti že predstavili v preteklih mesecih. Avgusta je namreč v Mladinskem centru Hrastnik potekal promocijski koncert, kjer so tekmovalci izžrebali zaporedno številko, pod katero bodo zapeli na finalu. Vrstni red bo #1: Nina Šentjurc, #2: Nuša Dekleva, #3: Ajda Grabnar, #4: Natalija Cerar, #5: Ninnay, #6: Nuša Sirk, #7: Zarja Robar, #8: Gaja Kolenc, #9: Laura Menard, #10: Denis Trap.

Hišni bend Slovenske note 2019.Foto: Slovenska nota
Voditeljski par Slovenske note 2019, Nejc Ašič in Nastja Galič.Foto: Sanja Klenovšek

Med glasbenimi točkami bosta na tretjem festivalu Slovenska nota 2019, ki bo tudi tokrat potekal veliki dvorani Delavskega doma Hratsnik, spretno krmarila voditelja Nastja Galič in Nejc Ašič, ki bosta tekmovalno napetost prebijala s komičnimi vložki in spodbudnimi besedami.

Nastja Galič si je z odrom še posebej domača, saj se ukvarja z opernim petjem in igranjem violine, Nejc Ašič pa ji bo kot idejni, kreativni vodja tekmovanja izjemen par.

Finalisti Slovenske note 2019.Foto: Vita Rau

Vas zanima, kdo bo prvi? Bi se radi pridružili dogajanju na finalu in ujeli nekaj tekmovalne, pevske, napete, odrske energije? Vabimo vas, da si še pred finalom ogledate promocijski material na socialnih omrežjih Slovenske note in tako potešite svojo radovednost. Na Facebook strani najdete Notine razglednice, ki so posnete po evrovizijskem zgledu, in vas popeljejo na popotovanje po turističnih točkah Hrastnika. Vsak tekmovalec je odšel na posebno lokacijo in tam posnel svojo zgodbo. Odpravili so se v rudnik, center mesta, na različne kmetije, v muzej, knjižnico, obiskali so celo Rudarsko godbo in mnoge druge prostore.

Kljub temu, da je kapaciteta dvorane omejena, imate tudi gledalci za računalniškimi ekrani možnost poseganja v tekmovanje. Zmagovalca ali zmagovalko bodo namreč določili rezultati spletnega glasovanja (10%), publika v dvorani (40%) in sveža strokovna žirija (50%).

Stekleni kipec Slovenske note 2019.Foto: Slovenska nota

Mladinski center Hrastnik bo zmagovalcu podaril avtorsko pesem z možnostjo snemanja v studiu in izida na slovensko glasbeno sceno. To bo odlična odskočna deska za mladega ustvarjalca oziroma ustvarjalko, kar dokazujejo tudi dosežki preteklih zmagovalk – Samanthe Maye Šolaje in Maruše Zmrzlak.

Organizacijska ekipa Slovenske note 2019 se že intenzivno pripravlja na glasbeni spektakel, ki vas čaka 7. septembra v Hrastniku. Prisluhnite petju – v živo v dvorani ali preko interneta – glasujte, vzemite si čas za slovensko glasbo.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X