ZABAVNO & DRUŽABNO

Vitaminska bomba Marka Zebre

Mladi glasbenik Mark Zebra se je tokrat odločil, da na svoj rojstni dan predstavi povsem novo ‘vitamnsko’ skladbo. Pri ustvarjanju skladbe je sodeloval z ustaljeno ekipo, pod besedilo se podpisuje avtor številnih uspešnic Rok Lunaček, aranžma pesmi je zapakiral Krešimir Tomec, pod glasbo pa se podpisujeta Tomec in Lunaček.

“Lahko rečem, da smo dobri prijatelji, ki “štekamo” drug drugega, zato snemanje v studiu poteka zelo zabavno, hitro in sproščeno. Mislim da se potem vse to tudi odraža pri končnih izdelkih,” je povedal Mark, ki je ravno v času karantene snoval nove ideje za glasbene
projekte, tako je tudi padla odločitev, da svojo glasbeno smer nadgradi.

“Pesem se je med ustvarjanjem nenehno spreminjala,” je o delu v studiu povedal Mark Zebra in nadaljeval: “Bilo je nekaj več vložkov v španskem jeziku, vendar smo se na koncu odločili da ga pustimo le za konec, pesem pa v celoti ohranimo v slovenskem jeziku. Mi bolje zveni, saj je slovenščina moj jezik. Le ob zaključku pesmi lahko slišite glas v španskem jeziku mojega dobrega prijatelja iz Kube, Orsona Reyesa, ki živi v Sloveniji že več kot 15 let, ga pa velikokrat uporabim za kakšne glasbene vložke, saj ima dobro in specifično barvo glasu.”

Mark Zebra predstavlja novo pesem in videospot za pesem Vitamin.Foto: Promo foto
Snemanja z Zebro so vedno zanimiva in polna novih elementov in tokrat ni bilo nič drugače, pravi režiser.Foto: Promo foto

Mark Zebra je snemanje skladbe in videospota opravil po karanteni, v času ko smo morali biti doma, pa so se odvijale intenzivne priprave. Pesem je bila posneta v Ljubljani, videospot pa na več lokacijah in sicer na letališču v Skokah (Rogoza) in na letališču Edvarda Rusjana pod režisersko taktirko Žige Gjura, ki je zgodbo videa vmestil na Kubo. Glavno žensko vlogo stevardese, ki je odigrala tudi vroče scene z Markom Zebro, je snemala Marjanca Polutnik. Na vroče kubanske ritme sta ob Marku Zebri zaplesala vrhunska plesalca, Naffa Zumba in Orson Reyes. “Zebra sodi med tiste izvajalce, ki vedo kar želijo prikazati s končnim izdelkom, seveda pa s tem tudi zahtevnejše snemanje,” je po koncu snemanja spota dejal režiser. Rok Lunaček, ki že sedmič sodeluje kot avtor z vedno bolj iskanim glasbenikom, pa je dodal: “Glede na to, da gre za moje sedmo sodelovanje z Markom Zebra, najbrž ni naključje, da je vse skupaj malce pravljično in nepričakovano. ‘Vitamin’ je precej drugačna pesem kot smo jih bili prej vajeni od njega. Meni osebno morda celo najljubša njegova pesem do danes. Verjamem, da pesem čaka lepa prihodnosti, res smo se potrudil, celotni ekipi kapo dol.”

Mladi glasbenik med snemanjem spota.Foto: Promo foto

“Sodelovanje z Markom Zebro je vedno prijetno in dinamično. Vesel sem, da je odprt za eksperimente in da si upa preizkusiti nove glasbene zvrsti. Čeprav že od začetka koketiramo z reggaeton ritmi, smo si za ‘Vitamin’ privoščili malo bolj moderen pristop, in Zebra me je zelo prijetno presenetil, ko je poslal demo vokale. Mislim, da mu takšen stil zelo leži. Inspiracija je prišla od nenehnih reklam in priporočil za D Vitamin, ki naj bi bil bistven za človekovo zdravje in počutje, čeprav je ljubezen pogosto najboljši vitamin,« je o skladbi povedal njen soavtor, Krešimir Tomec.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button