EMA

Ula Ložar: Komaj čakam, da stopim na evrovizijski oder

Za 12-letno Ulo Ložar je letošnja jesen nekaj posebnega. 15. november je dan, ki ga gotovo dolgo ne bo pozabila. Kot prva slovenska predstavnica v zgodovini izbora bo takrat namreč nastopila na otroški Evroviziji, kjer bo predstavila skladbo Nisi sam / Your Light.

Na odru bom sama in včasih se ob tem kar zamislim, strah me je. A potem
pomislim, kaj bom na odru delala, kako se bom vživela v skladbo. In to
komaj čakam. Že zadnjič smo se pogovarjali, da me ne bi opazili, če bi
imeli v ozadju še kaj drugega. Želim si, da ljudje opazijo mene, da
ocenijo moje petje.

Ula Ložar

Z mlado pevko Ulo Ložar smo se pogovarjali pred odhodom na Malto, kjer jo kmalu čaka čudovita evrovizijska izkušnja.

Za tabo je en teden počitnic. Si se v teh dneh pripravljala na svoj evrovizijski nastop?
Ja, v tem tednu sem imela vsak dan vaje. Tudi v teh dneh sem se torej učila, a sem se vseeno imela odlično. Rada pojem in zame so bile to super počitnice.

Kako potekajo tvoje vaje?
Zdaj sem vadila še z Marjetko Vovk. Vadiva na višinah in analizirava celo pesem. Tiste dele, ki so slabi, popraviva. Pogovarjala se o tem, kako pojem, kaj je dobro in kaj je možno še izboljšati.

Je Marjetka stroga učiteljica?
Z Marjetko se zelo dobro razumeva. Tudi kot učiteljica je super, ker daje dobre primere, da lahko dobro vadim petje. Meni je super.

Ula Ložar in MaraayaFoto: Žiga Culiberg

Z Maraayo (Marjetka & Raay) ste nedavno posneli tudi priredbo pesmi Rise Like a Phoenix. Od kod ideja za to sodelovanje?
En dan sta me poklicala Marjetka in Raay in mi predlagala, da bi naredili priredbo te pesmi. Jaz sem se strinjala, ker mi je ta pesem težka, dobra in ravno zmagala je. Takoj sem se strinjala, poleg tega pa sem bila vesela, da sem to lahko posnela z dvema super osebama, Marjetko in Raayjem oziroma Maraayo. Pridružila se nam je tudi violinistka, s katero smo se super ujeli. Posneli smo tudi spot. Bil je odličen dan, za začetek mojih počitnic.

Kako pa poteka tvoje delo takrat, ko ni počitnic? Te učitelji podpirajo pri pripravah na Evrovizijo?
Učitelji razumejo, kaj počnem, in hvaležna sem jim, da me podpirajo. Niso preveč strogi. So prijazni, imam status kulturnice in tako gre lažje. Tudi brez statusa bi sicer zmogla, ker so učitelji res razumevajoči.

Kaj pa na vse to pravijo tvoji sošolci?
Všeč mi je, da imam sošolce, ki me ne izzivajo. Pri delu me podpirajo in mi govorijo, da bom zmagala na Evroviziji. Ne dvomijo vame. Že prej, čisto na začetku, so me podpirali.

Marjetka Vovk in Ula LožarFoto: RTV Slovenija

Poleg šolskih obveznosti imaš v zadnjem času tudi precej nastopov in intervjujev. Ti takšen ritem življenja ustreza?
Vsi bi včasih izbrali ležanje na sedežni in gledanje televizije ali igranje s telefonom. Tudi ko je treba dokončati domače naloge (smeh). A prišla je pozitivna sprememba in to rada počnem. S tem se tudi učim in razvijam na vseh področjih. Rada pojem, rada pa sem pred kamerami.

Tvoj evrovizijski dan je vse bližje. Nam lahko poveš, kakšen nastop pripravljaš?
Nastop bo sproščen, umirjen. Če sem umirjena, se dobro počutim. Po mojem mnenju bo prelepo. Na odru bom sama in včasih se ob tem kar zamislim, strah me je. A potem pomislim, kaj bom na odru delala, kako se bom vživela v skladbo. In to komaj čakam. Že zadnjič smo se pogovarjali, da me ne bi opazili, če bi imeli v ozadju še kaj drugega. Želim si, da ljudje opazijo mene, da ocenijo moje petje. Rada bi imela oceno mojega petja in skladbe, zanima me, kako jim bo ustrezal moj glas, moje dosedanje znanje in kako bodo sprejeli pesem.

Kakšna pa bo obleka, v kateri boš nastopila?
Obleko pripravlja Vesna Mirtelj oziroma Vesnish. Za zdaj sta dve zamisli, obe sta mi zelo všeč in med njima se sama ne morem odločiti. Komaj čakam, da bosta obe obleki do konca izdelani in da ju vidita še Raay in Marjetka ter ekipa iz televizije. Potem se bomo skupaj odločili. Sicer pa nočem, da bi bila obleka glavna. Rada bi, da bi ljudje poslušali moj glas in pesem.

Za svojo evrovizijsko pesem je posnela tudi videospot.Foto: RTV Slovenija

Na istem odru bo 15. novembra sicer nastopilo še štirinajst drugih glasbenikov. Si že slišala letošnje skladbe, so ti všeč?
Na uradni strani sem spremljala dogajanje in vsako novo pesem sem z nestrpnostjo pričakovala. Rada bi imela čim boljše tekmece, da vidim, kje med njimi sem jaz. Pesmi so mi všeč, vsaka je po svoje dobra, zato ne bi rada katere posebej izpostavljala.

Ula LožarFoto: Žiga Culiberg

Imaš pred nastopi kaj treme?
Pred nastopom me je malo strah. Ko pa pridem na oder, se tako oživim, da pozabim na skrbi. Malo treme je treba imeti. Sicer pa je odvisno tudi od konkurence. Pred domačimi nimam treme. Ne glede na vse pa želim na vsakem nastopu zapeti čim bolje. Spomnim se, da sem na enem od nastopov stala na odru, pod katerim je bila voda. Zagledala sem se v to vodo in sem se umirila. To mi je pomagalo. Od takrat si večkrat predstavljam vodo, da se pomirim. Voda mi pomaga, da se sprostim.

Kakšni pa so tvoji občutki pred odhodom?
Na Malto odpotujem 9. novembra. Najprej me je bilo kar malo strah, ker bom na odru sama. Nisem vedela, kaj bom počela. Potem pa so mi povedali, kako bo vse potekalo, kako bo. Pogovarjala sem se tudi že s pevci, ki imajo izkušnje. Zdaj pa že komaj čakam, da grem na oder.

Če Slovenija zmaga, kje misliš, da bi bil drugo leto Evrosong? V Stožicah?
Ja! Jaz bi prišla in bi vsem zaželela srečo in se z njimi slikala. Pa tudi sama bi imela kakšen nastop.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button