OTROŠKA EVROVIZIJA

Otroška Evrovizija 2023: Kaj so ponudile prve vaje?

Pred vrati je nedeljsko sklepno dejanje

S ponedeljkovo svečano otvoritvijo se je v francoski Nici začela Otroška Evrovizija 2023, ki bo vrhunec dosegla v nedeljo popoldne, ko bomo dobili novega zmagovalca. Tako kot na veliki Evroviziji tudi na mali v tednu pred velikim finalom potekajo vaje, vaje in še enkrat vaje.

Finale Otroške Evrovizije 2023 si bo mogoče ogledati v nedeljo, 26. novembra, s pričetkom ob 16. uri. Neposredni prenos bo omogočen tudi na naš strani Evrovizija.com, na TV SLO pa prenosa ne bo, saj Slovenija ne sodeluje na otroški različici Evrovizije.

Evrovizijski oder
Evrovizijski oder v Nici je pripravljen. Foto: Corinne Cumming / EBU

16 državic, brez Slovenije

Vsaka sodelujoča država ima na voljo dve vaji, prva je malo daljša, druga pa nekoliko krajša. Namen dveh vaj je, da se nastopajoči glasbeniki kar se da dobro pripravijo na svojo finalni nastop. Na evrovizijskem odru v francoski Nici se bodo 26. novembra (ob 16. uri) predstavile naslednje države: Albanija, Armenija, Estonija, Francija, Gruzija, Irska, Italija, Malta, Nemčija, Nizozemska, Severna Makedonija, Poljska, Portugalska, Španija, Ukrajina in Velika Britanija.

Prve vaje že na ogled

Vse sodelujoče državice (16) so že okusile mali evrovizijski oder. Kako izgledajo njihovi nastopi, kakšne točke pripravljajo mlada grla … vse to in še več si lahko ogledate v dveh videozgodbah.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button