OTROŠKA EVROVIZIJA

Razkrit evrovizijski oder

Otroška Evrovizija 2023

Dober mesec pred 21. Otroško Evrovizija 2023, ki se bo zgodila 26. novembra v Nici in na kateri nastopajo mladi glasbeniki, stari od 9 do 14 let, je francoska televizija razkrila težko pričakovan evrovizijski oder. Na 30-metrskem osrednjem delu je 12-metrski zaslon v obliki kril, ki odraža željo po poletu, ustvarjanju in domišljiji.

Letošnji evrovizijski izbor za mlade bo potekal v dvorani Palais Nikaïa v Nici, pričakuje pa se, da se bo velikega finala v Franciji udeležilo do pet tisoč ljudi, saj bo ta država drugič gostila ta dogodek, namreč leta 2020 in 2022 je zmagala najprej z Valentino in nato še z Lissandrom.

Otroška Evrovizija 2023 - oder
Oder za Otroško Evroviziji 2023. Foto: France Télévisions

Francoska televizija je za letošnji glasbeni dogodek izbrala slogan Heroes (Junaki).

Od rdeče preproge do finala

Otvoritvena slovesnost bo potekala v ponedeljek, 20. novembra, v osupljivem hotelu Le Negresco, prenašala jo bo televizija France 4 in uradni kanal Otroške Evrovizije. 16 mladih umetnikov se bo tokrat sprehodilo po svetovno znani promenadi. Po slavnostni prireditvi se bodo udeleženci začeli pripravljati na veliki finale, ki bo v nedeljo, 26. novembra, in ki ga bosta vodila Olivier Minne in misica Laury Thilleman.

Otroška Evrovizija 2023 - oder
Oder krasi 12-metrski zaslon v obliki kril. Foto: France Télévisions

16 držav

In katere vse države se bodo predstavili v Nici? Na Otroški Evroviziji 2023 bo debitirala Estonija, Nemčija se vrača po enoletni odsotnosti, tako da je to prva Otroška Evrovizija, na kateri skupaj tekmuje vseh pet velikih držav (Francija, Nemčija, Italija, Španija in Združeno kraljestvo). Sodelujoče države so torej: Albanija, Armenija, Estonija, Francija, Gruzija, Irska, Italija, Malta, Nemčija, Nizozemska, Severna Makedonija, Poljska, Portugalska, Španija, Ukrajina in Velika Britanija.

Otroška Evrovizija 2023 - oder
Na odru se bo predstavilo 16 držav. Foto: France Télévisions

Znova brez Slovenije

RTV Slovenija je na Junior Eurovision sodelovala dvakrat, in sicer leta 2014, ko smo z Ulo Ložar najprej zasedli 12. mesto in leta 2015, ko smo z Lino Kuduzovič osvojili tretje mesto. Nacionalna televizija zaenkrat ne razmišlja o povratku na to glasbeno tekmovanje. Glede lanskega nesodelovanja so zapisali, da oddaja ni bila predvidena v Programsko-produkcijskem načrtu za leto 2022, enako je tudi letos.

ANKETA

Ali menite, da bi RTV Slovenija morala sodelovati na Otroški Evroviziji?

Že oddanih glasov: 467

 

Rezultati

Nalaganje ... Nalaganje ...
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button