MISIJA LIVERPOOL 2023

Magična noč v Stožicah: Joker Out pričaral pravi glasbeni ognjemet

Združeni oboževalci iz kar 27 držav

Našim evrovizijskim predstavnikom 2023, skupini Joker Out, je uspel še en veliki met, in sicer v svojem rodnem mestu, pred zvestim občinstvom, ki jih spremlja od prvega dne … in v dvorani, kjer so že pred letom dni napovedali največji koncert dosedanje glasbene kariere. Če sodimo po kratki poti, ki so jo že prehodili, so Joker Out v petek, 6. oktobra le še ‘prevzeli ključe’ dvorane Stožice in praznovali z 12.000 obiskovalci. Brez slabe vesti bi lahko dejali, da je bil to za ljubljansko peterico – poleg Evrovizije seveda – vrhunec letošnje edinstvene glasbene odisejade, ki pa še zdaleč ni končana.

Joker Out - Stožice
Fantje so pričarali edinstven glasbeni šov. Foto: Vita Orehek

“Stožice, ste vi zares tukaj? O, moj bog, ne morem verjeti, to je to. Eno leto smo čakali na ta dogodek, veliko se je zgodilo vmes, 110-krat se nam je zdelo, da se to sploh ne bo zgodilo.” Bojan Cvjetićanin

Najglasnejši oboževalci

Glasbeni šov v razprodani dvorani Stožice je trajal dve uri. Kris, Bojan, Jan, Jure in Nace pa so zelo prepričljivo dali vse od sebe. “Stožice, ste vi zares tukaj? O, moj bog, ne morem verjeti, to je to. Eno leto smo čakali na ta dogodek, veliko se je zgodilo vmes, 110-krat se nam je zdelo, da se to sploh ne bo zgodilo,“ je po prvih dveh skladbah Sunny Side Of London in Gola dvorano evforično nagovoril pevec Bojan Cvjetićanin in izmeril utrip občinstva (Joker Out namreč na vseh koncertih meri glasnost oboževalcev na prizorišču). Kot je pokazal decibel meter je Ljubljana proizvedla glasnost 127,9 dB in zasijala na prvem mestu Joker Out lestvice najglasnejših oboževalcev. Glasnost občinstva je bila še bolj opazna ob dejstvu, da so bili pod odrom združeni oboževalci iz kar 27 držav, in sicer iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Nemčije, Poljske, Srbije, Italije, Češke, Finske, Danske in tudi ZDA, Kanade, Ukrajine, Velike Britanije, Luksemburga ter celo Fidžija!

Joker Out - Stožice
Bojan Cvjetićanin v akciji … Foto: Vita Orehek

Čeprav so fantje nastopili v prepolni areni Stožice je Bojan Cvjetićanin nagovoril publiko: “Delajmo se, kot da smo v enem majhnem klubu, da nas je 200.” S tem je želel pričarati še bolj intimno vzdušje z zvesto publiko.

Glasbeni repertoar

Uvodu je sledil divji set – tu so bile skladbe Bele sanje, Plastika, Proti toku, Dopamin (12.000 se nas je zbralo. Vi ste naš dopamin! – je sporočila skupina), Padam, Demoni in Katrina. No, v skladbah A sem ti povedal in Omamljeno telo pa se jim je pridružila še brass sekcija.

Joker Out - Stožice
Uvodu je sledil divji set … Foto: Vita Orehek

Pred edinstvenim koncertom so Jokerje mnogi spraševali, ali bodo pripeljali kakšne posebne goste. “Glede na to, da je to naš prvi samostojni koncert, sta edina primerna gosta Matic Kovačič in Martin Jurkovič,” je pojasnil Bojan Cvjetićanin.

Na odru tudi nekdanja člana

Za piko na i sta se skupini Joker Out na odru pridružila še nekdanja člana – Matic Kovačič in Martin Jurkovič, s katerima so Jokerji izvedli skladbo Kot srce, ki kri poganja. Vsi skupaj so poželi bučen aplavz. Prvo uro koncerta so tako zaključili s pesmimi Metulji, Vse kar vem in Barve oceana. Nadaljevali so do vrhunca s skladbami Ngvot, Vem da greš in Ne bi smel, ki so bile zaključni del koncerta in so pripeljala do vzklikanja občinstva ter pozivov v bis. Na oder so se vrnili s skladbami Ona, Tokio, Umazane misli ter čustvenim songom Novi val, kjer so med izvedbo še bolj zadihali z občinstvom. Veličastni konec so pospremili preoblečeni v evrovizijske obleke in zaključili s hitom Carpe Diem in tako do vrhunca pripeljali največjo noč v njihovi dosedanji karieri.

Joker Out - Stožice
Nepozabna glasbena izkušnja za Jokerje in obiskovalce. Foto: Vita Orehek

Repertoar v Stožicah: Sunny Side Of London, Gola, Bele Sanje, Plastika, Proti toku, Dopamin, Padam, Demoni, Katrina, A sem ti povedal, Omamljeno telo, Kot srce, ki kri poganja, Metulji, Vse, kar vem, Barve oceana, Ne govoriva več o tem, Vem, da greš in Ne bi smel. Prvi bis: Ona, Tokio, Umazane misli in Novi val. Drugi bis in zaključek: evrovizijski Carpe Diem.

Predskupina Buč Kesidi

Veliki koncert skupine Joker Out je z odličnim nastopom začel levoroki indie dvojec iz Pančeva, skupina Buč Kesidi. Z odličnim setom, kjer so zazveneli hiti, kot so Euforija, Curimo po asfaltu, Nema ljubavi u klubu, so tako vrnili gostovanje Jokerjev na njihovem nedavno razprodanem koncertu na zagrebški Šalati.

Buč Kesidi
Za ogrevanje je bil tu Buč Kesidi. Foto: Vita Orehek

Glasbeni ognjemet

Prav tako so Joker Out postavili novi vizualni mejnik na slovenski glasbeni sceni. Ponujena glasbena izkušnja je bila skozi oči občinstva nadgrajena s širokim spektrom svetlobnega, LED in pirotehničnega spektakla. Navdih za sestavo aktov izvira iz članov in zgodbe skupine, ki jih povezuje ljubezen do glasbe, njihovih poslušalcev in shagadelic rock’n rolla, predvsem pa je rezultat štiriletnega tesnega sodelovanja z ekipo Studio 7.

Joker Out - Stožice
Joker Out pripravili pravo glasbeno poslastico. Foto: Vita Orehek

Ljubljanskim Stožicam bodo že v naslednjih tednih sledili razprodani koncerti v Zagrebu, Beogradu, Novem Sadu, Varšavi, Pragi, Amsterdamu, Madridu, Barceloni, Wroclavu, Poznanu in mnogih drugih krajih po Evropi. A še pred tem čaka fante zaslužen oddih na Tajskem.

Le nekaj minut po koncertu v Stožicah so si člani skupine vzeli čas za medije in na skoraj 20-minutni tiskovni konferenci vsem prisotnim zaupali svoje občutke. “Sem čisto iskren … Ogromno enih občutkov sem si predstavljal za to časovno obdobje po koncertu. Iskreno moram reči, da jaz osebno nimam niti enega občutka ta hip v sebi. (smeh) Sploh ne vem, kaj se dogaja,” je v smehu prve vtise po koncertu strnil Bojan Cvjetićanin, Jan Peteh pa je ob tem dodal: “Imam občutek, kot da bi eno leto hodil na hrib in potem prišel dol.”

Joker Out
Po koncertu je sledila tiskovna konferenca. Foto: Alesh Maatko

Zaslužen oddih na Tajskem

Kaj pa ostali fantje? Jure Maček je dejal, da ima občutek, da gredo zdaj na turnejo takih dvoran, medtem ko je bilo tudi za Naceta Jordana nekoliko prezgodaj, da bi že lahko delil svoje prve občutke. V uvodu je svoje misli še dodal Kris Guštin, ki pa je bil z mislimi že drugje: “Jaz imam občutek, da bomo zdaj uživali tri tedne, ker gremo na dopust.” Kaj več pa v spodnjem videu …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button