ZABAVNO & DRUŽABNO

Skupina Proper pomahala v slovo; Luka Sešek novi pevec Avsenikov

Skupina Proper, ki je nastala leta 2016, ko jo je na glasbeno sceno izstrelila radijska uspešnica Rad bi jo videl, je, kot kaže, pomahala v slovo. Vsaj tako so na družbenih omrežjih sporočili člani skupine, ki so se po petih letih razšli.

Skupina ProperFoto: Alesh Maatko

“V zadnjem letu in pol se je zgodilo veliko. Po nekaj mesecih mirovanja na začetku leta 2020 smo začeli počasi iskati sveže navdihe. Še vedno smo bili skupina, a obdobje mirovanja nam je začelo razkrivati, da naša skupna pot ne bo trajala večno in danes vam sporočamo, da se pot skupine Proper približuje zaključku. Ni nam lahko, obenem pa ni nam težko – ker se vsak od nas odpravlja v pravo smer,” so na svoji facebook strani zapisali glasbeniki, ki so ob tem še dodali, kje jih bomo lahko spremljali v prihodnje.

Skupino Proper smo lahko slišali tudi na Emi 2018.Foto: Alesh Maatko

“Tineta in Vida boste lahko v prihodnosti spremljali v zasedbi Jana Plestenjaka, Luka bo razveseljeval na koncertih Ansambla Saša Avsenika, Nejc bo skozi glasbo vabil v svet ustvarjanja, Jan pa se bo še aktivneje posvetil svojim poklicnim in družinskim ciljem. Verjetno bomo v prihodnosti napisali še kaj – na primer, da smo prijatelji, ki se kmalu dobijo na pikniku in da še vedno nismo rekli čisto zadnje besede, a danes se vam lahko le zahvalimo. Ker ste nas poslušali; ker ste nas delili z drugimi; ker ste si upali iti s ponavljanjem naših refrenov na živce svojim najljubšim ljudem. Hvala.”

Luka SešekFoto: Rok Majhenič

Sicer pa je ob tem odjeknila še ena novica, ki je še kako povezana s skupino Proper in njihovim pevcem. Zmagovalec šova Znan obraz ima svoj glas, Luka Sešek, se je namreč podal v narodno-zabavne vode. In kaj ga je pretegnilo v to glasbeno zvrst?

“Vstop v Ansambel Saša Avsenika zame zagotovo predstavlja novo poglavje. In sicer ne samo na glasbenem področju ampak tudi v življenju nasploh. Avsenikova glasba je tako obširna in močna, da pevca ki jo izvaja, napolni drugače kot glasbene zvrsti, ki sem jih prepeval do sedaj,” je odgovoril Luka, ki je bil do sedaj slovenski publiki predvsem znan kot pevec pop glasbe, muzikalov, seveda pa je zmagal tudi v eni izmed sezon oddaje Znan obraz ima svoj glas. “Ko poješ Avsenika začutiš, da je ta glasba delček tebe že od začetka. Opeva pomembne vrednote življenja kot so družina, prijatelji, veselje, predvsem pa ljubezen do naše domovine. Je nekaj posebnega in močnega in absolutno sem hvaležen, da sem postal tudi jaz delček tega!” je še pripomnil Luka Sešek, novi pevec Ansambla Saša Avsenika.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button