EVROVIZIJA

Tereza Kesovija po prestižnem priznanju znova prestavila koncert

Tereza Kesovija je v prostorih francoskega veleposlaništva na Hrvaškem prejela prestižno priznanje za njeno umetniško pot – ‘častnik reda umetnosti in književnosti.’ Tereza je postala častnica s prestižnim priznanjem za njeno predano približevanje francoske kulture Hrvaški.

Glasbene dive to pomlad ne bo v Ljubljani.Foto: Promo foto

“V mojem življenju sem dobila veliko priznanj, vendar kljub vsemu, Francija je najbližje mojemu srcu, prvič sem bila v Franciji davnega leta 1965. Lepoto mojega poklica vidim tudi v tem, da sem prejela priznanje za zavezništvo dveh držav,” je ob tej priložnosti dejala Tereza Kesovija, ki je v svoji bogati karieri nastopala v Parizu, Hrvaški pa je
približala kulturo francoskega šansona. Zaslužna je tudi za mnoge
nastope legendarnih imen iz francoskega sveta glasbe in kulture na
Hrvaškem.

Po podelitvi je Tereza premierno predstavila še svoj novi videospot za pesem Kilimandjaro san neige, kar v prevodi pomeni Kilimadjaro brez snega, ki je francoska verzija pesmi Ima te. Za pesem Ima te je glasbo in besedilo napisal Aljoša Šerić, v francoščino pa je pesem prevedel Serge Lama, legendarni francoski šansonjer, ki je tudi bližnji Terezin prijatelj. Videospot so tokrat snemali v Puli in Poreču, režiserka je Katja Restović.

Tereza Kesovija je na Hrvaškem prejela prestižno priznanje.Foto: Promo foto

Znova prestavljen koncert

Ob tej priložnosti so iz založbe Dallas Record sporočili, da je koncert glasbene dive Tereze Kesovija v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, načrtovan za 25. april 2021 prestavljen na poznejši, jesenski datum v letu 2021, in sicer na nedeljo, 24. oktobra 2021. Že kupljene vstopnice so veljavne za nov datum.

Tereza pogosto pravi, da sta glasba in oder njeno življenje in njena največja radost. Občinstvo to vedno znova prepozna in tudi zato so ji njeni oboževalci vdani že od prvega dne. Rade jo poslušajo tako starejše kot mlajše generacije. Njena vrhunska in neponovljiva interpretacija očara vsakega, ki posluša veliko umetnico. Tereza je enostavno pevka, ki ji verjamemo. Njena glasbena pot je bila od nekdaj zelo razgibana – njen glas je osvajal tako domače kot tuje občinstvo. Ravno, ko človek pomisli, da o Terezi ve že vse, nas ona osreči z nečim novim, drugačnim, a vseeno preseneti na način, ki je blizu njenemu umetniškemu izrazu.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button