EVROVIZIJA

Rusija namesto ‘zlatih kokoši’, zasedbe Little Big, izbrala Manizho

Pred nekaj dnevi je kot strela z jasnega udarila novica, da bo Rusija novega predstavnika za Rotterdam izbrala preko nacionalnega izbora. Najprej so se začele pojavljati govorice, da bodo izbirali pesem za Little Big, potem da bodo gostje … no, na koncu so se na izboru predstavili tri pesmi, med katerimi je bila najboljša Russkaya Zhenschina.

Rusija se je odločila za Manizho.Foto: Egor Shabanov

Zmagovalno novo rusko evrovizijsko pesem Russkaya Zhenschina (Russian Woman) je v ruskem jeziku odpela 29-letna umetnica različnih talentov Manizha, ki je s strani ljudstva prejela 39,7 % glasov. Drugo mesto je s pesmijo Bitter Words zasedel dvoje #2Mashi (35,7 %), tretji pa je bil s pesmijo Future Is Bright, Therr Maitz (24,6).

Kaj več o nacionalnem izboru ni znanega, razen tega, da so kot gostje nastopili Little Big s pesmijo Uno. Poleg njih pa so bili tu še, prav tako kot gostje, Philipp Kirkorov (Rusija 1995), Polina Gagarina (2015) in Dima Bilan (2006 ter 2008).

Po izboro so se oglasili tudi člani Little Big.Foto: C1R

Po končanem nacionalnem izboru so se na družbenih omrežjih oglasili tudi člani skupine The Little Big, ki so zapisali, citiramo, Na Evrovizijo 2021 ne gremo. “Menimo, da ima Rusija veliko nadarjenih in edinstvenih umetnikov, vsak od njih pa si zasluži priložnost, da se predstavi na tem odru. Ob tem se zahvaljujemo vsem domačin in tujim oboževalcem za izkazano zaupanje, ki nam pomeni vse. Zaradi vas ima videozgodba Uno največ ogledov v zgodovini YouTube kanala Eurovision Song Contest. Vsem sodelujočim državam na Evroviziji 2021 želimo veliko sreče,” so zapisali The Little Big, ki bi Rusiji, če jo zastopali v Rotterdamu 2021 zagotovo pripeli visoko, če ne najboljšo uvrstitev. Le nekaj minut po razglasitvi novega predstavnika je Rusija na lestvicah padla globo, prav tako pa niso več med favoriti.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button