EVROVIZIJA

Romunija ni več upravičena do sodelovanja na Pesmi Evrovizije

Kot strela z jasnega je le nekaj dni pred pričetkom Pesmi Evrovizije iz zveze EBU udarila novica, da Romunije na letošnjem glasbenem tekmovanju ne bo! In zakaj se je Zveza evropskih radiotelevizij odločila za takšno strogo potezo? TVR je zvezi EBU namreč dolžna kar 16 milijonov švicarskih frankov.

Ovidiu Anton na letošnjem izboru ne bo sodeloval.Foto: Ovidiu Anton Facebook

Romunska nacionalna televizija TVR je zaradi neplačevanja izgubila vrsto televizijskih pravic, od športnih prenosov do sodelovanja na Pesmi Evrovizije. Zveza EBU je sporočila, da obžalujejo, da je prišlo do tega ukrepa – dolg televizije TVR do EBU znaša16 milijonov švicarskih frankov –, toda vsi poskusi, da bi rešili situacijo z dolgovi so bili neuspešni.

Romunski mediji in romunski oboževalci ne bodo izgubili akreditacij, saj bodo
romunske akreditacije preimenovali v mednarodne. Vsi
tisti, ki prihajajo iz te države si bodo lahko Pesem Evrovizije vseeno ogledali v
živo, prav tako bodo imeli dostop do vaj in novinarskega središča.

In kaj to pomeni za Pesem Evrovizije 2016? Romunija bi se morala predstaviti v drugem predizboru, takoj za našo ManuEllo. To se po novem ne bo zgodilo, saj se bo v drugem predizboru namesto 19 predstavilo 18 držav. Švedska televizija SVT bo morala v nekaj dneh zaradi tega prilagoditi urnik vaj, prav tako pa bo verjetno težko ustaviti celoten promocijski material, ki je že pripravljen za medije, saj je Romunija aktivno sodelovala do zadnjega trenutka, njihov predstavnik pa se je pred dnevi celo udeležil promocije v Amsterdamu in Izraelu.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X