ZABAVNO & DRUŽABNO

Nick Domes po talentih: Zavedam se, da vsem ne moreš biti všeč

Tu je glasbeni prvenec Pregorel

Nick Domes, sin znanega slovenskega glasbenika Miša Kontreca, ki se je širši publiki predstavil v šovu Slovenija ima talent 2023, se je odločil za še en glasbeni korak. Mladi glasbenik javnosti predstavlja svoj glasbeni prvenec, ki ga je poimenoval Pregorel.

Nick Domes
Nick Domes Foto: Luka Blatnik

Vzponi in padci

Nick Domes se je širši publiki letos predstavil v šovu Slovenija ima talent. Kljub temu da žiranta Andreja Škufce ni prepričal, pravi, da z odra ni odšel razočaran. “Zavedam se, da vsem ne moreš biti všeč. Vzponi in padci so sestavni del življenja in tudi glasbene kariere. Hvaležen sem za vse pohvale, še več mi pa pomeni konstruktivna kritika – saj mi omogoča napredek in rast. Že to, da sem stopil na oder talentov, je bil zame velik korak. Pogum sem namreč zbiral zelo dolgo,” je o nastopu v šovu Slovenija ima talent povedal Nick in ob tem dodal: “Moj cilj je, da se bom nekoč ukvarjal samo z glasbo. Vem, da je za to potrebno ogromno odrekanj in trdega dela, in pripravljen sem na to. Verjamem, da je pred mano dolga, naporna, a hkrati zelo lepa pot.”

Nick Domes
Nick Domes s svojim bandom. Foto: Luka Blatnik

Ponosen na očeta

Oče Mišo Kontrec, s katerim sta lansko jesen predstavila skupno skladbo Ma voli ga, v kateri se gypsy stil sreča s pop rockom, mu je ob tem dal ogromno. Med drugim tudi veliko poznanstev s slovenskimi glasbeniki. Svojo prvo pesem je tako ustvaril skupaj z Rokom Lunačkom, ki se je podpisal pod besedilo in melodijo pesmi Pregorel. “Izjemno sem hvaležen, da lahko sodelujem s tako velikimi imeni slovenske glasbe.” V svojem prvem videospotu ne nastopa sam, temveč je z njim tudi simpatično dekle Ana Malavašič, finalistka projekta Miss Slovenije 2022. Celoten videospot prikazuje nesojeno ljubezen do dekleta, ki si jo želi in sanja o njej, vendar je nikoli ne spozna.

Dominik in Mišo Kontrec
Dominik in Mišo Kontrec Foto: Sandi Horvat

Glasba kot terapija

“Lahko rečem, da mi je bila glasba položena v zibelko, saj sem celo življenje na nastopih spremljal očeta, ki je moj največji vzornik. Z njim imam zelo močno vez. Odraščal sem brez mame, samo s svojim očetom, dedkom in babico. Oče je odigral res pomembno vlogo v mojem življenju in priznam, da brez njega ne bi bil takšna oseba, kot sem danes. Vedno znova povem, da mi je dal najlepše darilo v življenju. Nikoli ni nehal verjeti vame. Zaradi naše narodnosti sem bil v šoli večkrat tarča žaljivk, seveda se to dogaja še danes, vendar sem se s tem nekako naučil živeti. Moja terapija je glasba. Ko stopim na oder, pozabim na vse, kar se dogaja okoli mene. Glasbi se popolnoma prepustim in najbrž me tudi zato tako osrečuje,” pripoveduje Nick.

Glasbenik, ki rad poje

O sebi pravi, da ni pevec, ampak glasbenik, ki rad poje. Z glasbo se ukvarja že petnajst let in igra tri inštrumente: klavir, kitaro in harmoniko. Že od nekdaj si želi samostojne glasbene kariere in igrati glasbo, ki ga polni z energijo. “To sta zame zagotovo pop in rock,” nam pove 25-letni glasbenik. Odraščal je z glasbo Queenov, Guns N’Roses, Bon Jovija … “Zagotovo je moj največji glasbeni idol Freddie Mercury,” še dodaja za konec.

Nick dela v vrtcu kot pomočnik vzgojitelja. “To delo me izredno veseli. Rad sem v družbi otrok, ker so iskreni in pristni. Skupaj veliko pojemo, vedno pa me z navdušenjem poslušajo, ko jim kaj novega zaigram. Zame je to eden lepših prizorov.

Nick Domes
Njegovo umetniško ime je Nick Domes. Foto: Luka Blatnik
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button