ZABAVNO & DRUŽABNO

Neustavljivi Daniel Popović; Tijesan kaput in še 17. obletnica poroke

Mineva tudi 40 let od Đuli

Legendarni Daniel Popović, ki letos slavi 40. obletnico od nepozabnega evrovizijskega nastopa v Nemčiji, kjer je s pesmijo Đuli osvojil 4. mesto, je še vedno zelo ustvarjalen glasbenik.

V času vročega poletja je Daniel izdal videozgodbo za avtorsko pesem Tijesan kaput, ki bo luč sveta ugledala tudi na novem albumu. Naj kot zanimivost povemo, da je besedilo za to skladbo napisala njegova izbranka Aleksandra Popović, s katero ravno 16. septembra 2023 obeležujeta 17. obletnico poroke.

Daniel Popović
16. septembra 2006 sta dahnila usodni da. Foto: osebni album

Pesem predstavil na CMC

“Besedilo pesmi Tijesan kaput, ki je bila v začetku poletja predstavljena na CMC festivalu v Vodicah, govori nekako o tem, kako se vsi kdaj počutimo utesnjeni v svoji koži in kako bi radi pobegnili v svobodo iz objema tega ‘plašča’ … i na koncu zadihali s polnimi pljuči,” nam je zaupala Aleksdandra, ki ji želimo še mnogo srečnih let z enim in edinim Danielom Popovićem. 

Daniel Popović
Daniel Popović Foto: Sandra Šimunović

40 let od prvega albuma

Za legendarnega glasbenika letošnje leto mineva v znamenju jubilejev. Svoj prvi album Bio sam naivan je izdal leta 1983 v neverjetnih 725 tisoč izvodih. Istega leta se je zgodila Đuli. Ne nazadnje pa sta tukaj še 50. obletnica glasbene kariere ter multiplatinasta nagrada Hrvaške diskografske zveze za vrhunske diskografske dosežke legendarnega albuma.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button