ZABAVNO & DRUŽABNO

Daniel Popović z Džuli brez težav premagal Michaela Jacksona

Eden izmed najbolj priljubljenih pevcev na področju nekdanje skupne države, ki je z legendarno skladbo Džuli na Evroviziji leta 1983 osvojil četrto mesto, je v Ljubljani presenetil s svojim osemnajstim albumom Fantazija.

Na novem albumu najdemo dvanajst skladb, ki so jih poslušalci takoj po izidu vzeli za svoje, saj nekatere izmed njih že osvajajo glasbene lestvice. Da glasbenik zori kot vino – starejši ko je, boljši je –, je dokazal tudi s krajšim promocijskim koncertom, ko je s svojo skupino Johnnie Walker zapel nekaj skladb, in sicer uspešnice Ma daj obuci levisice, Opasna si kao droga, Johnnie Walker in Džuli. Z novega albuma pa je predstavil Ti si moj orijentir, Fantazija, Hoćeš pjesmu?, To anđeli znaju in Stijene. Naj kot zanimivost povemo, da se je Daniel prvič podpisal pod vse skladbe, aranžmaje, tekste in glasbo, razen pri pesmi Osječam te anđele, katere avtor je Zvone Hranjec. Tako lahko rečemo, da je novi album avtobiografski.

Daniel Popović
Daniel Popović med predstavitvijo albuma. Foto: Alesh Maatko

Daniel Popović je z Džuli kraljeval na Billboardovi lestvici največjih hitov. Premagal je celo Michaela Jacksona in Davida Bowieja, kar je rekord.

Spomnimo, da je Daniel Popović poleg albumov izdal mnogo singlov, da o turnejah po svetu, razprodanih koncertih in izjemnih rezultatih lestvicah niti ne govorimo. Pred desetimi leti so mu na podelitvi glasbenih nagrad porin podelili posebno priznanje, in sicer zlato ploščo kot avtorju najbolj prodajane plošče vseh časov, saj je bila njegova plošča prodana v rekordnih 1.200.000 izvodih.

Daniel Popović
Daniel Popović je ob tem pripravil manjši koncert. Foto: Alesh Maatko
Damir Kovačič, Sendi in Daniel Popović
Damir Kovačič, Sendi in Daniel Popović Foto: Alesh Maatko
Džo Maračič Maki, Daniel Popović in Werner
Džo Maračič Maki, Daniel Popović in Werner Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button