EVROVIZIJA

Za dober zvok bodo uporabili 150 balonov in 60.000 metrov tkanine

V vsaki ogromni dvorani je dober zvok več kot pomemben, zato si organizatorji Evrosonga prizadevajo, da bodo dvorano B&W na tem področju pripravili optimalno. Ravno v ta namem so najeli enega od vodilnih zvočnih strokovnjakov.

V dvorani B&W bodo uporabili posebne balone in zavese.Foto: Niels Werner Adelman-Larsen / Flex Acoustics

Želja danske televizije je, da bo tako občinstvo v dvorani kot gledalci pred televizijskimi sprejemnili dobili najboljše možno doživetje zvoka, saj je Izbor za pesem Evrovizije glasbeno tekmovanje. Zvočni inženir na televiziji DR, Eddy Bøgh Brixen, pravi, da je dvorana B&W za vse skupaj velik iiziv, saj je prostor velik. “Večja kot je soba, več je odmeva,” pravi Eddy in dodaja: “Ko je evrovizijska dvorana prazna, ima zvok kar 13,2 sekunde zamika. Ta čas je treba zmanjšati na tri sekunde!

Črne zavese bodo poskrbele za boljši zvok.Foto: Niels Werner Adelman-Larsen / Flex Acoustics

Ravno v ta namen bodo po dvorani posebni baloni iz plastike, ki absorbirajo bas. Ti baloni so na nek način danski izum, ki žanje številne pohvale in uspehe! Tu pa bo še več kot 60.000 metrov črne tkanine, s katerimi bodo do prvih vaj zmanjšali zamujanje zvoka. Glede na dolgoletne izkušnje z organizacijo večjih koncertov so torej vsaj skrbi, kar se zvoka v dvorani B&W tiče, odveč!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button