MMS

MMS 2024: Trio Vivere iskreno o hrepenenju ter ljubezni med dvema

Festivalska skladba Kanconeta

V Avditoriju Portorož bodo v nedeljo, 7. julija znova odmevale poletne Melodije morja in sonca, s katerimi se tradicionalno začenja vroče poletje, ne nazadnje pa tudi zaslužene počitnice in z njimi še morske dogodivščine. S priljubljenim festivalom Melodije morja in sonca, ki se je začel daljnega leta 1978 vsako leto dobimo nove poletne uspešnice, ki se pridružijo tako zmagovalnim skladbam kot tudi zimzelenim melodijam.

V tekmovalnem delu se bo na festivalu MMS 2024 predstavilo 14 izvajalcev, ki jih predstavljamo (tako kot vsako leto) tudi letos na našem portalu Evrovizija.com. Deseti po vrsti se bodo predstavili člani Tria Vivere, ki stavijo na skladbo Kanconeta.

Radi pričarajo iskrene občutke

Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Rok Ferenčak, ki so združeni pod imenom Trio Vivere, so priznani operni pevci s profesionalno izobrazbo in dolgoletnimi izkušnjami v svetu glasbe. “Živimo svoje najbolj iskreno poslanstvo, skozi pesmi se dotikamo najlepših notranjih svetov in tako skupaj z vami raziskujemo glasbeno umetnost. Ne glede na to, kje in na kako velikem odru stojimo, nas usmerja le ena misel: pričarati iskrene občutke in splesti nove glasbene spomine pri vas, poslušalcih,” pravijo glasbeniki, ki nam zaupajo, da s harmonijami profesionalno izobraženih moških glasov izvajajo lastne avtorske pesmi in priredbe domačih in svetovnih uspešnic. Pesmi različnih žanrov plemenitijo izkušnje in zrelost na eni strani, ter mladost in igrivost na drugi. Vedno pa je v ospredju kakovost, ki zadovolji še tako zahtevno občinstvo.

Trio Vivere
Trio Vivere stavijo na Kanconeto. Foto: Arhiv Trio Vivere

Večni zaljubljenci v dobro glasbo

Kako bi se pred nastopom v Avditoriju Portorož predstavili našim bralcem?
Mi smo trije prijatelji, ki nas povezuje tudi naš poklic. Smo večni zaljubljenci v dobro glasbo in v besedila, ki polnijo nasa srca in srca naših poslušalcev.

O čem govori vaša festivalska skladba?
Naša skladba z naslovom Kanconeta govori o hrepenenju, o ljubezni med dvema, ki se je ali pa se šele bo uresničila v realnem ali pa v nekem sanjavem svetu.

Bo vaša skladba dobila tudi videozgodbo?
Za pesem Kanconeta smo že posneli videospot. Prizori, ki bodo v videospotu so tudi opisani v samem besedilu pesmi. Tako bo moč videti poleg nas in dveh zaljubljencev tudi piranski zaliv iz barke, s katero nas je popeljal naš dober prijatelj Miha, Tartinijev trg, hišo Veneziano, ulice Pirana. Videospot bo na ogled takoj po končanem festivalnem nastopu.

Kaj so/bodo vaši aduti na odru MMS 2024, kakšen nastop obljubljate ter kako se na vse skupaj pripravljate?
Najpomembnejše nam je, da skladbo predstavimo kar se da odlično. Vsi trije smo akademski glasbeniki in sámo petje, če že, je naš adut. Sicer pa se na pripravah s koreografom (Miha Krušič) neizmerno zabavamo in tudi zelo potimo. Miha je vrhunski profesionalec in neverjetno je, kaj vse uspe iz nas izvleči.

Kaj pa bi vam pomenila morebitna zmaga ali katerakoli druga festivalska nagrada?
S strani Matjaža Vlašiča nam je bila zaupana izvedba izjemne pesmi, zato se čutimo privilegirane in počaščene, da prav to pesem z zadnjim besedilom, ki ga je napisal Dušan Velkaverh predamo vam v spomin in užitek ob poslušanju. Če bo zmagala, super, če ne, prav tako.

Trio Vivere
Trio Vivere na predstavitvenem večeru MMS. Foto: Alesh Maatko

Pripravljajo prvi samostojni koncert

Skozi bogato zgodovino festivalov MMS se je nabralo veliko uspešnic … Katera poletna melodija je recimo vam najljubša?
Festival je prinesel res veliko uspešnic. Od Ota Pestnerja, skupine Bazar, Helene Blagne, Naceta Junkarja, Kingstonov in še mnogih drugih. Najraje si pa zapojemo lanskoletno zmagovalno pesem od našega nekdanjega člana in prijatelja Gregorja Ravnika Torek.

Je izmed njih tudi katera, ki jo na vaših nastopih sami radi prepevate?
Pravzaprav hvala za idejo, bomo razširili repertoar s še kakšno skladbo. Je pa Lahko noč Piran skladba, ki jo izvajamo na vsakem koncertu.

Kaj pa po MMS, kaj vse imate v načrtu za letošnje poletje oziroma jesensko-zimski čas?
Po festivalu nas čaka še nekaj službenih obveznosti in v zadnji polovici julija odhajamo na dopust. V avgustu pripravljamo naš prvi samostojni koncert v Sevnici na Sevniškem gradu, kjer bo moč slišati nove pesmi in kjer bodo z nami tudi izjemni glasbeni gostje in naši prijatelji.

In še za konec, kakšno je vašo idealno poletje ter kako ga boste preživeli?
Nihče od nas ni tipičen dopustnik, ki bi dneve ležal nekje pod senčnikom na plaži. Idealno poletje je sončno, vroče in nekje ob morju ali bazenu z aktivnostmi, ki poskrbijo da se glasilke preveč ne ohladijo.

“V čast nam je, da tudi priredbam znanih skladb (Dan Ljubezni, Ko mene več ne bo, Julija, Solinar, Lahko noč Piran, O sole mio, Granada, Nessun dorma, Vivo per lei …) vdahnemo nekaj nove magije. A najraje se predstavimo z našimi avtorskimi skladbami, kot so Vivere, Oprosti ter drugih.” Trio Vivere

Trio Vivere
Trio Vivere (Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Rok Ferenčak) Foto: Aleš Rosa za Avditorij Portorož

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
10
+1
2
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button