MMS

MMS 2024: Anabel tokrat z avtorsko poletno melodijo

Festivalska skladba Bilo bi lepo

V Avditoriju Portorož bodo v nedeljo, 7. julija znova odmevale poletne Melodije morja in sonca, s katerimi se tradicionalno začenja vroče poletje, ne nazadnje pa tudi zaslužene počitnice in z njimi še morske dogodivščine. S priljubljenim festivalom Melodije morja in sonca, ki se je začel daljnega leta 1978 vsako leto dobimo nove poletne uspešnice, ki se pridružijo tako zmagovalnim skladbam kot tudi zimzelenim melodijam.

V tekmovalnem delu se bo na festivalu MMS 2024 predstavilo 14 izvajalcev, ki jih predstavljamo (tako kot vsako leto) tudi letos na našem portalu Evrovizija.com. Kot enajsta po vrsti bo nastopila pevka Anabel, ki bo odpela skladbo Bilo bi lepo.

Zmagala na Poprocku 2017

Ana Teržan je glasbeno kariero začela pod psevdonimom Anabel že v srednji šoli, ko je pri rosnih 17-ih letih, s pesmijo Ob kavi, zmagala na festivalu Poprock, ki je potekal v okviru Dnevov slovenske zabavne glasbe 2017. Z zmago je pritegnila pozornost širše javnosti in tako postala najbolj predvajana “nova izvajalka” leta 2017. Pesem Ob kavi je več tednov preživela na lestvici SloTop50, bila pa je nominirana tudi za skladbo leta, slovenske nagrade za medijske dosežke in dosežke v popularni kulturi Žarometi 2017.

Anabel je leta 2018 s pesmijo Pozitiva nastopila na Emi, prav tako je na slovenskem evrovizijskem izboru nastopila tudi štiri leta kasneje s pesmijo Tendency ter prišla v finale.

Anabel
Anabel Foto: Aleš Rosa za Avditorij Portorož

Od radijske voditeljice do pevke

Svojo glasbeno pot je pričela v sodelovanju z glasbenikom in producentom Ninom Ošlakom, ki je sodeloval pri produkciji njenih prvih pesmi (Ob kavi, Pozitiva, Klic stran in Mama). Leta 2021 je začela sodelovati s pevcem in producentom Žanom Serčičem, ki je produciral pesmi Moj si in Tendency, skupaj pa sta izdala pesem Rada. Po enoletnem glasbenem premoru pa je Anabel leta 2023 izdala pesmi To je to in Milano v navezi s producentom Maticem Mlakarjem.

Anabel je med letoma 2020 in 2023 delala kot voditeljica na Hitradiu Center, kjer je od jeseni 2020 vodila jutranji program z Alenom Podlesnikom in nato še z Maticem Meškom.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button