FESTIVALI

MMS 2019: Bo Kvatropircem tokrat naklonjena sedmica?

6. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni, že 39. festival Melodije morja in sonca, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Kvatropirci so že okusili poletni oder, tokrat bodo zapeli sedmi po vrsti …

Kvatropirci stavijo na melodijo Veter je vel.Foto: Jadran Rusjan

Kvatropirci so štirje fantje, ki pojejo odkar pomnijo. Da so se našli, je kriv MePZ Odmev iz Kamnika. Tam so skupaj prepevali kar nekaj let, na druženju po regijskem tekmovanju odraslih mešanih zborov v Škofji Loki je povsem po naključju padla ideja, da bi tudi sami kdaj kakšno zapeli. Tako se je jeseni 2011 začelo glasbeno druženje Jureta Jakliča, Sama Kališnika, Tomaža Krta in Gorazda Zapuška, ki ga je januarja letos zamenjal Matej Kocen. Sprva niso načrtovali nobenih nastopov, prepevali so zase, za druženje. Ni bilo dolgo, ko so prejeli prošnje, da bi pripravili presenečenje na kakšni obletnici. Svoje posnetke so objavljali na portalu YouTube.

Na MMS 2016 z Manco Špik

Najbolj jim je v spominu ostalo leto 2016, ko so skupaj z Manco Špik na
Melodijah morja in sonca dobili nagrado občinstva za skladbo z naslovom
Pesem. Njihova želja ostaja še naprej ustvarjati in prepevati tako
mladim kot starejšim. »Glasba je hrana ljubezni«, je rekel veliki
angleški pesnik in dramatik William Shakespeare in ta rek je vodilo
Kvatropircev že od prvih začetkov njihovega ustvarjanja.

Začeli so z dalmatinsko glasbo, ki jim je bila kot zborovskim pevcem
najbližje, danes so Kvatropirci znani predvsem po priredbah slovenskih
uspešnic, ki jih pišeta Tomaž in Samo, izvajajo pa jih v štiriglasju ob
spremljavi kitare. Zasluge za to ima Blaž Švab, ki jih je s povabilom v oddajo Slovenski pozdrav izzval, da nastopijo s slovensko pesmijo. Priredba Modrijanove pesmi Moja je tako postala njihov prvi hit, s katerim so posneli tudi prvi videospot.

Sodelovali so s številnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, med njimi s Heleno Blagne, Manco Špik, Evo Boto, Modrijani, Erosi, Ognjenimi muzikanti, Klapo Šufit, Klapo Kampanel, Klapo Bonaca, Tomislavom Braličem in Klapo Intrade, Kranjci in mnogimi drugimi.

Kvatropirci in Manca Špik na odru MMS 2016.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button