FESTIVALI

MMS 2016: Na kraj zločina se vrača tudi legendarna Majda Arh

Na letošnjem že 36. festivalu melodije morja in sonca, ki bo v soboto, 9. julija 2016, v Amfiteatru Avditorija Portorož, se bo predstavilo 14 izvajalcev. Kot sedma po vrsti se bo na velikem odru predstavila Majda Arh, ki tokrat stavi na pesem On je odšel.

Bo številka sedem Majdi Arh naklonjena?Foto: Alesh Maatko

Letos bo Majda Arh na festivalu MMS nastopila že osmič. Natanko pred tridesetimi leti je na
portoroškem odru nastopila prvič s skladbo Poletno dekle.

Pesem za letošnji MMS On je odšel je napisala sama, za aranžerja pa si je izbrala Tomislava Jovanoviča iz zasedbe Dan D.

“Nastop na
letošnjih Melodijah bo zame velika nagrada in veliko obeležje mojega
dela. V veliko čast mi je, da tako okroglo obletnico obeležujem ravno
tam, kjer sem kariero tudi začela,” pravi Arhova.

Majda Arh je na glasbeni sceni že 30 let. Sodelovala je s številnimi ansambli, pevci in pevkami. S soprogom imata glasbeno skupino Fantasy, nastopajo predvsem v domačem Krškem in okolici. Izdala je eno kaseto in dve zgoščenki. Je avtorica glasbe in besedil, pri aranžmajih pa ji pomaga Bor Zuljan. Sodelovala je tudi z Marinom Legovičem, Rokom Lopatičem, Daretom Petričem, Brendijem, Goranom Šarcem, zadnjih nekaj skladb pa ji je aranžiral Goran Kovačič, glasbenik iz Beograda (aranžer skladbe Lane moje – Željko Joksimovič). Sodelovala je na številnih festivalih in požela nekaj nagrad.

Majda Arh je po poklicu specialistka in ima VIII. stopnjo izobrazbe. Zaposlena je na MORS-u kot inšpektorica na Inšpektoratu za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, je vodja Izpostave Novo mesto.

Majda je pred leti že nastopila na MMS.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button