FESTIVALI

Številne festivalske uspešnice zaznamovale Poletno noč 2016

Letošnja Poletna noč je bila posvečena največjim festivalskim popevkam po letu 1991. Pod taktirko dirigenta Patrika Grebla ter ob spremljavi Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija je na veličastnem odru Kongresnega trga v Ljubljani zazvenelo več kot dvajset festivalskih uspešnic …

Bernarda ŽarnFoto: Matej Kolaković

Kot prvi je na koncertu Poletna noč, ki ga RTV Slovenija pripravlja v sodelovanju s Festivalom Ljubljana, nastopil Cole Moretti s skladbo Tih deževen dan, s katero je prvič zastopal Slovenijo kot samostojno državo na izboru za Pesem Evrovizije. Poleg njega so priljubljene slovenske uspešnice zapeli še Tanja Ribič, Eva Boto, Faraoni, Helena Blagne, Anžej Dežan, Katrinas, Prifarski muzikanti, Andraž Hribar, Alenka Godec, Anika Horvat, Slavko Ivančić, Marko Vozelj, Nuša Derenda in trio Eroika. Na velikem odru gala koncerta so tako zazvenele uspešnice Zbudi se, Prisluhni mi, Solinar, Bodi srečen, bambino, Šopek maka, Letim, Življenje je lepo, Lahko noč Piran, Črta, Za prijatelje, Ne, ni res in številne druge. Koncert je sklenila že tradicionalno zadnja skladba na repertoarju – Poletna noč, tokrat v izvedbi Alenke Godec.

Gala koncert Poletna noč, tokrat posvečen 25-letnici samostojnosti slovenske države, na katerem so se zvrstile uspešnice s slovenskih glasbenih festivalov Slovenska popevka, EMA ter Melodije morja in sonca, nastale po letu 1991, je povezovala Bernarda Žarn.

Posnetku koncerta lahko prisluhnete v soboto, 25. junija, ob 20. uri na 1. programu Radia Slovenija, na Televiziji Slovenija pa ga bodo predvajali 2. julija, prav tako ob 20. uri, na našem 1. programu.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X