FESTIVALI

MMS 2016: Kaj bosta v Avditoriju ponudila Francesco in Miriam?

Na letošnjem že 36. festivalu melodije morja in sonca, ki bo v soboto, 9. julija 2016, v Amfiteatru Avditorija Portorož, se bo predstavilo 14 izvajalcev. Pod številko štiri bosta pesem P’n’P (Portorose e Pirano) zapela Francesco Squarcia in Miriam Monica.

Miriam Monica je izžrebala številko štiri.Foto: Alesh Maatko

Miriam Monica je leta 2005 diplomirala iz igralstva na Akademiji dramskih umetnosti Nico Pepe v Vidmu ter leta 2010 diplomirala iz tujih jezikov in književnosti na Univerzi v Vidmu. Kot igralka je sodelovala z gledališčem in opero Ivana pl. Zajca na Reki in s Slovenskim stalnim gledališčem v Trstu. Sodelovala je z vidnejšimi režiserji in posnela nekaj filmov. Kot igralka, pevka in avtorica različnih glasbenih projektov je sodelovala s številnimi glasbeniki. Od decembra 2013 je glasbena urednica in voditeljica na Radiu Capodistria – RTV Slovenija. Lansko leto je pela na festivalu Dimela cantando-Festival dell’Istroveneto-Festival Istrsko-Beneškega narečja v Bujah, kjer bo nastopala tudi junija 2016.

Francesco Squarcia se je rodil v Reki na Hrvaškem, kjer se je pričel tudi glasbeno izobraževati. Študij je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je magistriral iz violine. Kasneje je prešel na violo. Pravi, da viola gre nekako bolj na njegovo višino. Večkrat je bil nagrajen tudi na tekmovanju Istria nobilissima. Kar 35 let je bil član slovitega simfoničnega orkestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia v Rimu. Po vsem svetu je nastopil tudi kot solist. Je ustanovitelj godalnega ansambla I Cameristi Italiani. Za seboj ima bogato glasbeno kariero in njegovo delo je bilo večkrat nagrajeno s prestižnimi nagradami. V Portorožu in Piranu je že nastopil. Ob 300. obletnici rojstva Tartinija je na slavnostnem koncertu v portoroškem Avditoriju igral na slovito Amatijevo violino. Izdaj je več zgoščenk z izbrano glasbo.

Na lanskem MMS-u je s skladbo Innamorasi di te, ki jo je zapel s Sabrino Hibiri prejel nagrado strokovne žirije za glasbo.

Francesco Squarcia se je predstavil na MMS že lansko leto.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button