MMS

MMS 2016: Alya je zmagovalka 36. festivala Melodije morja in sonca

Prepričala pesem Srce za srce

V Portorožu so se odvile že 36. Melodije morja in sonca, kjer je tokrat slavila Alya, ki je prepričala s pesmijo Srce za srce. Na drugem mestu je končala Nuška Drašček s pesmijo Rada bi, tretja pa je bila Manca Špik s skupino Kvatropirci, ki so predstavili melodijo Pesem.

Čeprav je simpatična Alya na glasbeni sceni prisotna že petnajst let, je to pravzaprav njena prva zmaga na kakšnem večjem festivalu v Sloveniji. Zmaga pa je toliko večje presenečenje zanjo, saj je Raayevo pesem Srce za srce (Ti), ta je avtor glasbe in soavtor priredbe, najprej zavrnila, saj ni bila najbolj prepričana, ali je to tisto, kar ji v glasbenem smislu leži oziroma se sklada z njenim repertoarjem. Kot kaže, se je na koncu vendarle pravilno odločila, na odru pa je pokazala nekaj drugačnega, saj ni želela pripraviti klasičnega nastopa. Roko na srce, Alyini nastopi so vedno prava paša za oči, sploh če se spomnimo njenih številnih odmevnih predstavitev na Emi, kjer je pred leti s pesmijo Fluid osvojila celo tretje mesto …

Alya je na MMS 2016 prepričala s skladbo Srce za srce. Foto: Alesh Maatko

Za sproščeno in zabavno vzdušje sta tudi tokrat poskrbela priljubljena televizijska voditelja in stara znanca festivala, Lorella Flego in Mario Galunič, predvsem Mariu pa je mešala štrene igralka SSG v Trstu Maja Blagovič.

Zmagovalna skladba Srce za srce je prejela največ točk v skupnem seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Amfiteatru Avditorija Portorož, glasovanja izbranih radijskih postaj (Radio Slovenija, Radio Koper, Radio Celje, Radio Murki val in Radio Sora) in glasovanja strokovne žirije. Skupaj je osvojila 33 točk. Druga in tretjeuvrščena pesem pa sta prejeli vsaka po 32 točk.

MMS 2016
Končni razplet glasovanja na 36. festivalu Melodije morja in sonca. Foto: Alesh Maatko

Spremljevalni program

Letošnji spremljevalni program je bil posvečen nedavno preminulemu Dušanu Velkaverhu, izjemnemu besedilopiscu, ki je pomembno zaznamoval zlato dobo slovenskega glasbenega ustvarjanja, s svojimi zimzelenimi besedili pesmi pa trajno pustil sled v slovenski popevki.

Samo Jezovšek, Alya, Klemen Orter in Polona Furlan
Nagrajenci MMS 2016: Samo Jezovšek, Alya, Klemen Orter in Polona Furlan. Foto: Alesh Maatko

A še večje zmagoslavje je zagotovo doživel mladi pevec Klemen Orter, ki si je prislužil skoraj vse nagrade strokovne komisije; to so sestavljali Darja Švajger, Zvone Petek, Dajana Makovec, Lean Klemenc in Alesh Maatko. Skladba Zaprta v grad, ki – kot pravi Orter – ni tipična poletna melodija, je prejela nagrado za najboljšo izvedbo, glasbo in za najobetavnejšega izvajalca oziroma avtorja. Samo Jezovšek pa je prejel nagrado za najboljši aranžma, prav tako za skladbo Zaprta v grad. Z besedilom Voda pa je strokovnjake prepričala Polona Furlan.

Po festivalu je sledila še zabava, kjer ni manjkala niti torta velikanka. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button