EMA

Miša Molk kritično o slovenskem evrovizijskem pristopu: Ne kopirajte!

Nacionalna radiotelevizija Slovenija bo v začetku novembra objavila pogoje sodelovanja na slovenskem izboru ze pesem Evrovizije 2015. Ema 2015, kot kaže, bo, predvsem največje breme pa je na avtorjih, ki vsako leto iščejo različne glasbene vzorce, ob tem pa se sprašujejo: “Kaj za vraga ‘bi vžgalo’?”

Prva dama slovenske televizije, Miša Molk.Foto: Alesh Maatko

Precej kritična o tem “Katera bi bila tista melodija, ki bi prepričala?” ter o pristopu avtorjev do Eme je bila prva dama televizije Miša Molk, ki je že v poletnem času na družbenem omrežju zapisala zanimivo razmišljanje, s katerim se mnogi več kot strinjamo. Citiramo. “Spoštovani, ki ste potem vedno razočarani, Avstrija se je po dolgih dogovarjanjih odločila. Tekmovanje za pesem Evrovizije bo na Dunaju, 19., 21. in 23. maja. Zdaj imate dovolj časa, da začnete pisati skladbe. Izvajalci začnite novačiti avtorje, avtorji pa izvajalce. Če bo Ema, ali pa če je ne bo (tukaj celo vse vedeževalke umolknejo), ustvarjajte, ne da bi – niti za hip – pošpekulirali, kakšna muzika sodi na Evrovizijo. Prav v tem delate napake, ker iščete in kopirate vzorce, ki so se že zgodili. Vedno gremo za par let nazaj, namesto naprej,” je v uvodu na svojem facebook profilu zapisala Molkova, ki je letos bdela tako nad izborom Ema kot tudi, v slovenski delegaciji, na Pesmi Evroviziji.

Miši Molk so letos zaupali vodenje projekta Pesem Evrovizije na RTV Slovenija.Foto: Žiga Culiberg / RTV Slovenija

Ne kopirajte vzorcev …

Izvajalci začnite novačiti avtorje, avtorji pa izvajalce. Če bo Ema,
ali pa če je ne bo, ustvarjajte,
ne da bi – niti za hip – pošpekulirali, kakšna muzika sodi na
Evrovizijo. Prav v tem delate napake, ker iščete in kopirate vzorce, ki so se že zgodili. Vedno gremo za par let nazaj, namesto naprej …

Miša Molk

In potem se zgodijo tudi komadi – hmmm, kot slabi filmi, ki jih prehiteva resničnost; en sempl tukaj, en sempl tam, … pa refren, ki naj bi nas zbujal ob jutru. Hehe! Saj se ne zbujamo vsi enako. Odvisno, s kom, kje in kako hodimo spat, kako živimo, kaj meljemo, preden svojo glavo položimo na blazino. Namesto da bi ustvarili kaj iz sebe. Pa smo tam … opleli … Evrovizija generira samo sebe. Zato se ne smete že pri ustvarjanju zagozditi v nek ‘nebivajoči’ povprečen ali večinski okus. Nikogaršnji okus ni boljši, obstaja pa dobra in slaba muzika. Ampak, je pa vseeno pomembno, kdo zavije dobro muziko v čas, da ne gre v pozabo,” je svoj zapis zaključila Miša Molk.

Miša Molk na letošnjem Evrosongu na Danskem.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X