ZABAVNO & DRUŽABNO

Lara Baruca razkriva svoj novi projekt Boutique 99

Na svoj edinstven način se je lotila uspešnic

Lara Baruca, eno izmed najbolj prepoznavnih imen slovenske glasbene scene, letos praznuje 25 let od izdaje svojega prelomnega albuma Kar ne piše. Njena uspešnica Ti si se bal, ki je odmevala na izboru Ema 1999, je postala ena najbolj predvajanih pesmi tistega leta, kar je Baruci prineslo široko prepoznavnost. Zahvaljujoč njeni sposobnosti pisanja pesmi in edinstvenemu glasbenemu izrazu je album Kar ne piše utrdil njeno mesto ključne figure domače glasbene produkcije.

Lara Baruca
Lara Baruca Foto: David Lotrič Banović

Svoj prvi album je posnela že pri sedemnajstih letih, temu pa so v naslednjih desetih letih sledile še štiri odmevne plošče, po zadnjem studijskem singlu iz leta 2010 pa so jo glasbeni navdušenci lahko le redko ujeli na domačih glasbenih odrih.

Po dobrem desetletju premora popularna pevka razkriva svoj novi projekt Boutique 99, ki vključuje tudi reinterpretacije pesmi iz leta 1999, ključnega tako za slovensko glasbo kot za njeno lastno kariero. Baruca se je na svoj edinstven način lotila uspešnic Siddharta skupine Siddharta, Ko hodiš nad oblaki zasedbe Dan D in Čas je, da najdem te Mitje, za katere je posnela tudi triptih vizualizacij. V začetku aprila pa bo poslušalce razveselila še s predstavitvijo prve izmed treh novih avtorskih skladb, ki obljubljajo svež vpogled v njeno glasbeno ustvarjanje.

Lara Baruca
Lara Baruca Foto: David Lotrič Banović

Butična koncertna turneja

Z nastopom v Avditoriju Portorož se bo 10. maja pričela njena butična koncertna turneja. Tehnično dovršeni koncerti, zaznamovani z Larinim značilnim občutkom za estetiko in prepoznavno inovativnostjo v glasbeni produkciji, bodo zagotovili najvišjo raven glasbenega doživetja. Njena težko pričakovana vrnitev na domačo sceno ne predstavlja le obujanja spominov na prelomne trenutke slovenske glasbe, ampak je tudi obetavna napoved nadaljevanja bogate glasbene kariere, ki je že desetletja pomembno prispevala k slovenski glasbeni krajini.

Z Boutique 99 Lara Baruca ne samo da proslavlja svoje začetke, ampak tudi postavlja temelje za novo poglavje svoje glasbene zgodbe, ki se bo nedvomno še dodatno vtisnila v srca poslušalcev.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button