ZABAVNO & DRUŽABNO

Stoječe ovacije za Laro Baruca

Odmeven koncert v Avditoriju Portorož

Lara Baruca, ena najbolj priznanih slovenskih glasbenic, se je na koncertne odre vrnila z izjemnim nastopom v Avditoriju Portorož, kjer je pred polno dvorano navdušila s svojim glasbenim talentom in očarljivo osebnostjo. Na koncertu, primerno naslovljenem Potopljena v glasbo, je občinstvo popeljala skozi vrsto čustvenih skladb iz svojega bogatega glasbenega repertoarja in ob koncu večera prejela stoječe ovacije.

V vrhunec koncerta je publiko zapeljala uporaba inovativne tehnologije »immersive audio« s 44 zvočniki, razporejenimi okoli občinstva, ki je prinesla povsem novo raven zvočne izkušnje. Po zaslugi tehnologije Dolby Atmos so bili poslušalci deležni edinstvenega zvoka, ki je okrepil emotivno moč njenih pesmi.

Lara Baruca
Lara Baruca v Avditoriju Portorož. Foto: Marko Alpner

Lara Baruca je v začetku maja po štirinajstih letih znova predstavila avtorsko skladbo Nabiram zvezde, za katero je bila inspiracija preporod.

Prava vizualizacija

Koncert je bil vizualno obogaten z impresivno scensko podobo in lučmi, kar je dodatno pripomoglo k čarobnemu vzdušju večera. Dogodek ni bil le priložnost za pevkino glasbeno izražanje, ampak je ponudil tudi sporočilo o vztrajnosti in veri v lastne sanje, ki jih Lara Baruca opeva v svoji najnovejši skladbi Nabiram zvezde. Po končanem nastopu je v preddverju Avditorija sledilo daljše pristno in navdihujoče druženje, ki je služilo kot stičišče različnih generacij slovenskih glasbenikov. Tako so Laro kot avtorico in izvajalko podprli Jadran Ogrin, Drago Mislej – Mef, Anika Horvat, Kevin Koradin, DJ Valentino Kanzyani ter člani zasedbe Siddharta.

Lara Baruca
Lara Baruca Foto: Tadej Pišek

Lara Baruca s tem koncertom dokazuje, da je njena glasbena pot še vedno polna strasti in inovativnosti, njen odmevni samostojni nastop pa je jasen pokazatelj, da je na slovenski glasbeni sceni še vedno silno cenjena in priljubljena umetnica.

Lara Baruca
Lara Baruca v Avditoriju Portorož. Foto: Tadej Pišek
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button